Öne Çıkanlar buyuksehır urfahaber trafık kazası sanlıurfa urfaahber

Bu haber kez okundu.

60 Kişilik sınıflara paydos
İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, inşaatı tamamlan 80 okulun ikinci yarıyılda hizmete gireceğini bu sayede hem sınıf mevcutlarında düşüş yaşanacağını hem de taşımalı eğitimin azalacağını kaydetti.
 Türkiye'nin en kalabalık illerinden Şanlıurfa yaklaşık 604 bin öğrencisiyle İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra en fazla öğrenciye sahip olan kent pozisyonunda bulunuyor.
Her yıl 50 bini aşkın çocuğun okula başladığı kente Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son dönemde büyük yatırımlar yapıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, 2014- 2015 eğitim ve öğretim yılının kent genelinde bir problem olmadan devam ettiğini söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 bin 526 derslikli 342 okulu yatırım programına aldığını hatırlatan İlci, "Bu yatırımlarımızın 342 okulun 220 tanesini bitirdik. Çocuklarımıza teslim ettik şuanda eğitim öğretimimiz bu okullarda devam ediyor. Çocuklarımız 30 kişilik sınıflarda Eğitim – Öğretimlerini sürdürmektedirler buda ilimiz adına gurur verici sevindirici bir tablodur ben burada bir kez daha emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
İnşaatının hala devam eden okullarında olduğunu belirten İlci, İkinci yarıyılda 80 okulun daha biteceğini vurguladı.
Bu yıl ihalesi yapılacak okullarında olduğuna değinen İlci şöyle devam etti;
“Bu ihalesi yapılacak okullarımızda var bizim yaklaşık 60 okulumuzun daha proje hazırlıkları tamamlandı dosyalarımızı da hazırladık onları da inşallah bitirdikten sonra Valiliğimizde bulunan Yatırım İzleme Koordinasyon birimine göndereceğiz onlarda ihale edecek 2015 yılında da yaklaşık 60 tane okul yaptırmayı hedeflemiş bulunmaktayız.”
Yeni yapılan okulların faaliyete girmesi öğrencilerin daha rahat ortamlarda eğitim almasını sağlayacağını belirten İlci,”Öğrencilerimiz, miniklerimiz daha rahat, daha temiz ve daha ferah ortamlarda eğitim almalarını sağlayacak modern çağın tüm imkânlarını çocuklarımıza sağlamış olacağız. Buda ilimizin Vizyonuna, geleceğine ve gelişen büyüyen Şanlıurfa’ya yakışır bir tablo olarak önümüze çıkacak” dedi.
 İlci, amaçlarının Şanlıurfa'nın eğitim kalitesini yükseltmek olduğunu ve bütün Milli Eğitim camiasının bunu gerçekleştirmek için çapa içeresin de olduğunu belirtti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49