Öne Çıkanlar urfahaber buyuksehır trafık kazası sanlıurfa urfaahber

Bu haber kez okundu.

5 Yıl İçinde 500	Milyon Yatırım
Bir dizi gezi ve açılışlar için Şanlıurfa’ya gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Yaşar Holding Şanlıurfa’ya kuracağı Pınar süt Şanlıurfa fabrikasının temel atma törenine katıldı.
2. Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen temel atma törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksoy,  Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç,  AK Parti Milletvekilleri, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, kurum müdürleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
5 Yıl İçinde 500 Milyon Yatırım
Törenin açılış konuşmasını yapan  Yaşar Holding yönetim kurulu başkanı İdil Yiğitbaşı, “Bugün 4 şirketimiz ile Türkiye’nin ilk 500 büyük şirketi arasında yer alan Yaşar Holding olarak, gıda ve içecek sektörüne yatırımlarımızı sürdürüyoruz. 5 yıl içinde 500 milyon TL’lik yatırım yaparak, ciromuzu 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Pınar süt Şanlıurfa fabrikası da bunun önemli bir adımını oluşturuyor. Bölgedeki olumlu gelişmeler ekonomiyi canlandıracak. Bölgede fabrikamızın olması buraya konsantrasyonumuzu daha da artıracak. İhracat kanalında beklentilerin üzerinde bir büyüme olacağını düşünüyoruz” İfadelerini kullandı.
Diktatörlerle Mücadeleye Devam
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Reyhanlı’daki olaya değinerek, “ Dün Reyhanlı’da yaşanan olaydan dolayı çok üzgünüz. Bu olaylar gösteriyor ki dünyadaki bütün diktatörlerle mücadelenin devam etmesi gerekiyor. Bu yaptığımız çalışmayla annelere destek veriyoruz. Bu temeli atmakla büyük bir adım atıyoruz, bu fabrikayla gençler iş sahibi olacak. Enerji su güvencesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sütü sanayiye taşımamız lazım. Sütü sanayiye taşıdığımız zaman kalkınma gerçekleşir, tarım ve hayvancılığın önü gelecekte de açık olur. Bu günkü açılışta emeği geçen herkese teşekkürler. ” dedi.
Günlük 500 Ton Süt Üretecek
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bugün Şanlıurfa’nın hayvancılık sektöründe önemli bir temel atma töreninin olduğunu belirterek,  “Bugün Şanlıurfa’ya günlük 500 ton süt üretmek için temel atıyoruz. Şanlıurfa’da üretilen sütün hepsini işletebilecek fabrika kuruluyor. Biz hükümet olarak Şanlıurfa çiftçisine 4 Katrilyon karşılıksız hibe desteği verdik vermeye de devam edeceğiz. Şanlıurfa hayvancılık sektöründe önemli hamleler yaptı. Şanlıurfa’daki hayvan varlığı yüzde 52 arttı. Bugün Yaşar Holding’in Şanlıurfa’ya kuracağı süt fabrikası birçok kişiye istihdam sağlayacak. Şanlıurfa tarım ve hayvancılık sektöründe geliştiği gibi sanayi sektöründe de hızla büyüyor. Ben Yaşar Holding’e Şanlıurfa’ya kuracağı süt fabrikasının hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Reyhanlı meydana gelen Olay Anneler Günümüzü  Rezil Etti
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bugün iki açıdan mutlu günün olduğunu ifade eder, “Ancak Reyhanlı’da meydana gelen olay Anneler Günümüzü rezil etti. Yaşanan olaylar bize hüzün verdi.  Olayda hayatlarını kaybeden kardeşlerime baş sağlığı dilerken, yaralanan kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Türkiye’nin başından hiç sorunlar eksik olmadı. Ama sorunların sonuna gelmiş durumunda. Bu halk hiçbir zaman bölünmedi ve bölünmeyecek. Güzel günler bizi bekliyor. Gelecek çok iyi olacak, bunda hiç kimsenin kuşkusu olmasın.  Şanlıurfa’ya kurulacak olan Pınar Süt Şanlıurfa Fabrikasında emeği geçen başta Yaşar Holding yöneticileri olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Fabrikamızın tüm Şanlıurfalılara da hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Yapılan açılış konuşmalarının ardından temel töreni nedeniyle kurban kesildi. Kurban kesiminin ardından törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanı Nihat Ergün, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa valisi Celalettin Güvenç, AK Parti milletvekilleri, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, temel atma törenine geçildi ardından Yaşar Holding Yönetim kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı bakanlara plaket verdi.

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49