Öne Çıkanlar zam kedı tazıye madde urfaahber

Bu haber kez okundu.

35.nci yılında protesto edildi
 
Şanlıurfa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinden oluşan bir grup, Kahramanmaraş'ta, 1978'de meydana gelen ve resmi kayıtlara göre 103 kişinin öldüğü 'Maraş Olayları'nın 35'inci yıl dönümü Şanlıurfa'da, yaklaşık 200 kişi yürüyüş ve basın açıklamasıyla olayı protesto etti.
 
Topçu Meydanı’ndan Karakoyun İş Merkezi’ne kadar bir yürüyüş gerçekleştiren kalabalık, yürüyüşün ardından ‘‘Karakoyun İş Merkezi önünde basın açıklaması Alevi Kültür Derneği yöneticisi Kemal Atalay ‘‘ Etnik kimliği, dini inancı, cinsiyeti, rengi ve cinsel tercihi ne olursa olsun, dünyanın neresinde yaşarsa yaşasınlar tüm dünya insanlarına karşı yapılacak katliam, soykırım, tecrit ve asimilasyona hayır diyoruz. faili meçhul cinayet zanlılarının yakalanarak yargılanması, devletin imzaladığı İnsan Hakları Evrensel Bildirilerine sadık kalınması, kimsenin dini inancı, dili ve renginden dolayı inkar ve asimile edilmesine izin verilmemesi ve herkese anadilinde parasız eğitim hakkı verilmelidir.
 
1978 yılında Maraş’ta yaşanan olayları protesto eden grup, açıklamalarında ‘‘Son zamanlarda Harran Üniversitesi’nde öğrencilerine yönelik yapılan baskıları kınıyoruz’’ ifadesine yer vererek öğrencilerin kampüste halay çektikleri ve basın açıklaması yaptıkları  için baskıya maruz kaldıklarını dile getirdi. Gençlerin yarının tek güvencesi olduğu söylenerek, Emek ve Demokrasi Platformu’nun gençlerin yanında olduğu belirtildi.
 
Binlerce kişinin evsiz kaldığı depremin meydana geldiği Van’da depremzedelerin açlık grevi yaptığı ve elektrik sorunu yaşadığı hatırlatılarak ‘‘Bu insanlar donarken. Evsiz, barksız ve yardım isterken diğer taraftan Ankara’da nasıl ve nereden geldiği belli olmayan ya da muhtemeldir ki bizim sırtımızdan giden paralarını nereye koyacağını şaşıranlar var. Bir yan da niye halay çektiniz diye sorgulanan ve basın açıklaması yaptı diye ceza yiyen çocuklar varken diğer tarafta da dokunmaya kıyamadıklarımız var. Bu doğru mudur ?’’ diye soruldu. Son zamanlarda ülke gündemini meşgul eden yolsuzluk operasyonları sırasında ayakkabı kutuları içine koyulmuş halde çıkan paralar ile ilgili ise ‘‘Tek bir kutudan çıkan parayla Van’da hiçbir ekonomik güvencesi olmayan insanlara evler yapılabilirdi’’ denildi.
 
Açıklamaların ardından bir süre slogan atan kalabalık daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49