Toplumda ‘zorla güzellik olmaz!’ diye bir söz vardır bilirsiniz. Evet, gerçektende dayatma ile zorlama ile ne güzellik olur ne de hayırlı bir iş!
Bursa’dan Milletvekilliği için aday adayı olan fakat Urfa AKP’de liste başı yapılan Faruk Çelik’in de durumu aynen böyle.
Zorla güzellik olmaz!
Bugün itibari ile Milletvekili bile olmayan, AKP’nin MKYK üyesi Faruk Çelik, eğer gerçekten Urfa’dan aday olmak istemiyor, Urfa’ya gelmek istemiyor ve Urfa’da siyaset yapmak istemiyor ise en başta bunu açıkça deklare etmeli ve ‘Ben yokum!’ diyerek bir daha gelmemek ve dönmemek üzere çekip gitmelidir. Çelik için Urfa’da siyaset yapmak güç, zor ve sıkıntılı değil ise o zamanda açıkça bunu dile getirmeli. Çünkü Çelik’in bu duruşu en başta kendisine sonrasında partisine ve de en önemlisi kendisini Urfa’dan aday olarak kabul gösterip, kucak açan Urfa AKP il, ilçe, kadım kolları ve gençlik kolları ile kısacası bu partiye gönül vermiş olan herkese hem zarar hem de üzüntü vermekte. (Eğer Faruk Çelik’in farklı ve başka nedenlere dayanan sıkıntısı varsa buna açıklık getirmeli. Çünkü dışarıdan bakıldığında resim böyle görülmekte, yorumlanmakta.)
Gelelim asıl gündemimize.
Listeler açıklandı. Kimilerinde açık hayal kırıklığı, kimlerinde sevinç ve umut kimilerinde de şaşkınlık var. Öncelikle adaylara başarılar diliyorum. Akabinde öncelikle URFA’ma ve TÜRKİYE’me hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum.
Peki, listeleri nasıl okumalıyız?
AKP
7 Haziran’da liste başı Nurettin Nebati idi. Şimdi Faruk Çelik oldu. İkinci sırada Kasım Gülpınar yine var. 7 Haziran’da üçüncü sırada Seydi Eyüpoğlu vardı. Bukez bu yeni listede liste dışı kaldı. Eyüpoğlu aday olarak gösterilmedi. 7 Haziran listesinde yer alan Mazhar Bağlı, Hamide Sürücü, Yusuf Eğilmez, Yıldız Süsülü ve Abdullah Yeşil’e 1 Kasım seçimlerinde listede yer verilmedi. Yeni listede üçüncü sıraya Halil Özcan yerleşirken dördüncü sırada ise Ahmet E. Fakıbaba yer buldu. AKP’nin beşinci sırasında ise M.Ali Cevheri şoku yaşandı. AKP’nin 6’ncı sırasında Mehmet Akyürek, 7’de İ. Halil Yıldız, 8’de Mahmut Kaçar, 9’ncu sırada Kemalettin Yımaztekin, 10’da A. Müvit Yetkin, 11’de H. Fatih Aksoy ve son sırada ise Mehmet Erkan yer aldı. AKP listesinde kadın hiçbir adaya yer verilmediği dikkat çekti. Listenin açıklanmasının ardından aday adaylarından İbrahim Toru ‘Bağımsız’ aday olduğunu açıklayan ilk isim oldu. Toru’yu, Seydi Eyüpoğlu ile ‘Anama söz verdim’ diyen İbrahim Tatlıses’in de takip edebilecekleri ve sürpriz bağımsız sayısının artabileceği de iddialar arasında yer buldu.
CHP
Cumhuriyet Halk Partisi Urfa’da birinci sırayı 22. dönemde de Urfa’dan vekil olan Vedat Melik’i bir kez daha aday gösterdi. CHP’nin listesine genel olarak baktığımızda üç tane bayan adayın yer bulduğunu görmekteyiz. 7 Haziran listesinde yer alan 2 isimin bu dönemde de listede yer bulduklarına şahit olmaktayız. Toplumun tüm kesiminin arzu, istek ve beklentilerine bu listede yer verildiğine şahit olmaktayız. Vedat Melik, liste başı olarak CHP’nin akılcı ve iyi bir tercihte bulunduğun söyleyebiliriz. Listede gençlik ile teşkilattan gelen isimlere de kucak açılması yerinde bir adım. CHP’nin 1 Kasım seçimlerinde Urfa’da oy oranını çok daha yükselteceği ve sıfır yerine hiç olmaz ise ‘BİR’ milletvekilliği de olsa kazanacağına kamuoyunun inancı tam. 
HDP
HDP’nin listesine baktığımızda ilk beş isim 7 Haziran’da yer bulan isimlerden. Altıncı sıraya ise HEP’in bir dönem Genel Başkanlığını yapmış ve yine Urfa Belediye Başkanlığını yapmış bir isim olan Feridun Yazar’a yer verdiğini görmekteyiz. Bu atağı ile HDP’nin özellikle Haliliye ilçesinde bir oy patlaması beklentisi içinde olduğu ve 5 vekillik yerine 6 vekilliğin hesabını yaptığını görmekteyiz. HDP 7 Haziran’da listesinde 6 bayan adayına yer vermişti. Fakat bu dönem 5 bayan adaya yer verdiğini görmekteyiz. HDP’nin ayrıca bu listesinde arap açılımında bulunduğu ve İbrahim Ovabeyli ile Ova’dan da daha fazla oy beklentisi içinde olduğunu gözler önüne sermiş oldu.
MHP
7 Haziran listesinde yer alan İbrahim Özyavuz ve Can Halil Çizmecioğlu’nun haricindeki 10 isminde 1 Kasım seçimleri listesinde değiştiğine şahit olmaktayız. Listede yer alan isimler arasında Haliliye eski ilçe başkanı M. Emin Dindaroğlu dikkat çekici bir isim olarak karşımıza çıkmakta. MHP 7 Haziran listesinde bir tek bayan adaya ‘Şermin Ataş’a yer vermişti. 1 Kasım listesinde ise yine aynı geleneğe devam ettiği ve Meryem Bağmancı’yı tek bayan aday olarak gösterdiği görülmekte.
Temennim, 1 Kasım seçimlerinin huzur, barış ve güvenlik içinde gerçekleşmesidir. İnanıyorum ki, CUMHUR 1 Kasım’da demokrasi gereği sandık başına gidecek ve hür iradesini sandıklara yansıtacaktır. Dilerim, 1 Kasım akşamı sandıkların açılması ile ortaya çıkacak olan halkın mesajını liderlerin acele ile cevaplamak, alel acele konuşmak yerine sağduyunun hâkim kılınacağı bir davranış içinde olmaları ve halktan gelen mesajı doğru olarak okumaları ve algılamalarıdır.   
 
 
Sağlıkla kalmanız dileği ile…
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49