Şanlıurfa Dağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü Şanlıurfa ve Adıyaman Bölgesini kapsayan bir gezi programı düzenledi. Düzenlenen programda gezilen arazilerin özellikleri incelenerek jeoturizm değerlendirmesi yapıldı.

Şanlıurfa’ da 2009 yılından bu yana faaliyet gösteren “Şanlıurfa Dağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü kurucu üyesi Candan Özen, kulüp olarak amaçlarının, gençlerin her türlü spor dalını yaşam biçimi olarak görüp spor etkinliklerine aktif katılım sağlamlarına rehberlik yapmak olduğunu belirterek şunları söyledi;

“ Kulüp olarak tüzük amacına göre bireylerin doğa sporlarında kendi zevklerine uygun dallarda uzmanlaşması için eğitimler vermenin ve federasyon çalışmalarına yönlendirmenin sorumluluğunu taşımaktayız .Bundan dolayı dağcılık, doğa yürüyüşü, kaya tırmanışı, spor tırmanış, buz tırmanışı, dağ koşusu, dağ bisikleti, oryantiring ,dağ kayağı vb. branşlarda antrenman yapabilmelerine ve yarışlara katılabilmelerine destek sağlamak için uğraşı vermekteyiz”

Urfanatik ekibi siz değerli okuyucuları için kısa adı Urfadosk olan kulübün hafta sonları Şanlıurfa ve yakın illerde gerçekleştirdiği etkinliklerinden birine katılarak, bu etkinliklerin detaylarını yürüyüş boyunca gözlemledi.

İlk kez yapılan jeoturizm etkinliğine özgü olarak da yürüyüşe rehberlik eden Doç.Dr. Ahmet Serdar Aytaç adına bu gezi “Kaplan Dağı’ndan Göksü Kanyonu’na Aytaç Rotası” adıyla yapıldı.

Sulama kanalında akıntıya kapılan çocuğun cenazesi bulundu Sulama kanalında akıntıya kapılan çocuğun cenazesi bulundu

Yürüyüşün rotası ise Kaplan Dağı, Atatürk Barajı, Kuyulu Köyü, Turuş köyü mezarlıkları, Göksü Kanyonu ve Göleti şeklinde belirlendi. Gidilen her bölgede detaylı anlatımlarla yürüyüşü ilginç hale getiren Aytaç, Jeoturizmin dünya da çok yaygın bir etkinlik olduğunu fakat Türkiye’de çok yeni bir alan olduğunu vurguladı. Serdar Aytaç ayrıca gezinin, yer bilimleri, doğa bilimleri, Tarih ve Coğrafya bilimi açısından büyük öneme sahip olduğuna da değindi