Öne Çıkanlar Urfada hafta bir gün bir başka 18 Kasım koronavirüs tablosu! Hasta tahlıey Aksoy Urfalı Anthony Quinn Geçimini Tespih Satarak Karşılıyor

Bu haber kez okundu.

Sıcaklar en çok Şanlıurfalı fırıncıları etkiledi
Şanlıurfa, Meteoroloji’den alınan 93 yıllık sıcaklık ortalamalarına göre 18,5 derecelik ortalama sıcaklık ile Türkiye’nin en sıcak illeri sıralamasında 5. sırada yer aldı.
Şanlıurfa’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi en çok Urfalı fırıncıları etkiliyor. Sıcaklığın 40dereceyi geçtiği kentte vatandaşlara hizmet eden fırıncıların hissettiği sıcaklık iki katına çıkıyor.
Son günlerde ülkeyi etkisi altına alan sıcaklar, en çok ateşin önünde duran esnafları etkiliyor. Saatlerce ateşin karşısında sıcak ekmek ve pide yetiştiren fırın ustaları, kavurucu sıcaklara rağmen işlerini aşkla sürdürüyor.
Özellikle yaza aylarında diğer meslek gruplarına göre kavurucu sıcaklara daha çok maruz kalan ancak geçimlerini sağlamak için "kavrulsalar da çalışmak zorunda olan" fırıncılar ve ocak başında çalışanlar zor günler yaşıyor.
Kentte gölgede 40 derece ölçülen hava sıcaklığı Şanlıurfa’da hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Sıcaklığa en çok maruz kalanlar ise her sokak başında bulunan pide ve ekmek fırınları ile döner salonlarında ocak başında çalışan ustalar oluyor Fırına verdikleri ekmek ve yemeklerin yanmaması için sürekli ocağın başında bekleyen ocakçı ustalar, dışarıdaki ’kavurucu sıcağın’ yanı sıra içerideki kızgın ateşin sıcağına da maruz kalıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49