Otomobil tamir ve bakım servisleri, araçları onarırken, değiştirdikleri yedek parçaların fiyatlarının artmasından dolayı zora düşüyor.

Yedek oto parçalarındaki artıştan dolayı işlerinin düştüğünü geldiğini dile getiren Evren Sanayi sitesi esnafı, iş yapamadıkları için zor günler geçirdiklerini söyledi.

Son aylarda yedek oto parça fiyatlarındaki artışın vatandaşlar gibi kendilerini de ciddi manada olumsuz etkilediğini belirten sanayi sitesi esnafı, bu durumun işlerini büyük oranda düşürdüğünü ifade etti.

Eyyübiye parkları her yaz daha güzelleşiyor Eyyübiye parkları her yaz daha güzelleşiyor

Yedek oto parça fiyatlarının neredeyse günlük artış gösterdiğini vurgulayan esnaf, son zamanlarda zor günler geçirdiklerini kaydetti.

“FİYATLAR 15 GÜNDE BİR GÜNCELLENMEKTE”

Araç parçalarının yüksek olduğunu ve bunun kurdan kaynaklandığını söyleyen Ali Demir, “Araç parçalarının yüksek olmasından dolayı işlerde ister istemez durgunluk yaşanmakta. Fiyatlar 15 günde bir güncellenmekte ve bu fiyatları müşteriye yansıtmakta çekiniyoruz artık, eskiden işler baya iyiydi fakat şimdi baktığımızda işler durgun, vatandalar artık çıkma yedek parçalara yöneliyorlar” dedi.

“İŞLERDE DURGUNLUK YAŞANIYOR”

Ali Demir, konuşmasının devamında, havalar ısındı işlerimizde hareketlilik beklerken tam tersine durgunluk söz konusu, araçlarda en çok tercih edilen parçalar ise, yağ, filitre, geçen yıl bir yağ fiyatı 150 TL iken bu yıl 600-700 TL kadar da çıktı, araç filitresi 15-20 TL iken şimdi ise en az 200-400 TL” şeklinde konuştu.