Gençlerimizin yarınlara giden yolculuklarına tüm toplum olarak direk veya endirekt ektilerde bulunurken geleceği de inşa ettiğimizi bilmeliyiz. İrade her yaşta ve konumda hem yüzde yüz özgür hem yüzde yüz tutsak olabilmektedir. Gençlerse bu durumun kırılma noktalarında mücadele verirken çok şanslı sayılmazlar çoğu zaman.
 
Bu anlamda, herhangi bir etkiye yaklaşma olasılığı çok yüksek bu yaş aralığına temiz ve objektif zeminler hazırlanmalı ve doğru ile yanlışın tercihlerini sağlıklıca yapabilecekleri şartlar sunulmalıdır. Bu görev tüm toplumun ve devletin sorumluluğudur. Aksi halde bu boşluklar çok kolayca doldurularak geleceğin yanı sıra bugünü de karartacak sonların oluşmasını kaçınılmaz kılacaktır.
 
Siparişlere emanet beyinler, bedel ödemeye mahkûm olmaktan kaçamazlar.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik merkezleri bu anlamda geçmişten bu güne dönüşümler geçirerek özellikle son yıllarda gittikçe aktifleşmiş bir imkân haline gelmiştir. Şu an Türkiye’de yüzlerce gençlik merkezi binlerce gencimize hizmet sunmaktadır.
 
Bu merkezlerin temel misyonu bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerle gençliği hayata hazırlamaktır. Daha da önemlisi bu merkezlere devam eden gençlerin sevgi, saygı ve insan olma erdemlerini kazanıp tüm topluma iyi birer örnek olmaları hedeflenmektedir.
 
 
Eğitimde, derslerde takviye ve yabancı dil kurslarıyla, tiyatro, sinema, şiir ve müzik gibi sanatsal etkinliklerle, el becerileri, diksiyon, beden ve işaret dili ve zekâ gelişimi konularında kurslar verilmektedir. Engellilerimiz için ve istihdama yönelik birçok etkinlikler hazırlanmaktadır. Sportif faaliyetlerde de bir hayli projeler düzenleyen merkezler gençlerin boş zamanlarına verilen limitsiz randevularıyla sosyal sorumluluk etkinleri hizmetleri vermektedirler.
 
Ayrıca en önemli faaliyetlerinden biriside gençlik kamplarıdır. Burada da kayıtlı öğrencileri imkânlar ölçüsünde il dışında ve yurt dışında belirli sürelerde sosyal gelişimlerini geliştirmek için çok güzel organizasyonlar düzenlenmektedir.
 
Urfa’da şu an; ilçelerle beraber sekiz adet gençlik merkezi bulunmakta. Sayının arttırılmasına yönelik etkin çalışmalar da hızla devam etmektedir.
 
Tüm faaliyetlerin gelişerek devam etmesini temenni eder ve emeği olan herkesi de tebrik ederim.
 
Saygılarımla…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49