Aranan hükümlüler Haliliye’de yakalandı Aranan hükümlüler Haliliye’de yakalandı
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'nün farklı birimleri, Asayiş, Terörle Mücadele, Narkotik, devriye, motosikletli yunus timleri, Çevik Kuvvet ve Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, koordineli bir şekilde hareket ederek şehir genelinde geniş çaplı bir denetim düzenledi.

Şok uygulama, özellikle vatandaşların yoğun olarak bulunduğu meydanlar, pazar yerleri, parklar ve şehrin çeşitli noktalarında titizlikle gerçekleştirildi. Toplamda 15 bin 514 kişi sorgulanırken, 2 bin 521 araç ve 210 motosiklet de detaylı bir şekilde incelendi. Ayrıca 12 park ve bahçe de şok uygulama kapsamında kontrol edildi.
Şok uygulamanın en önemli sonuçlarından biri, çeşitli suçlardan aranması bulunan 14 şüphelinin yakalanması oldu. Yakalanan şahısların sorgularının ardından gerekli yasal işlemlerin yapılacağı belirtildi. Ayrıca operasyon sırasında, trafik kurallarını ihlal eden 29 araç sürücüsüne idari para cezası uygulandı ve 2 çalıntı araç da ele geçirildi.
Şok uygulamada diğer bir önemli boyutu ise yapılan aramalarda ele geçirilen yasadışı maddeler oldu. Denetim sonucunda toplamda 4 adet tabanca ve 11 fişek, 2 gram metamfetamin, 36,85 gram konnabinoid, 0,94 gram toz esrar ve 1,77 gram skunk ele geçirildi. Bu maddelerin bulunmasıyla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.