Abdullah ERİN

Henüz 48 yaşında.

Tabir yerinde ise bizim buralardan. Hemen yanı başımızdaki komşu Mardin”in Savur ilçesine bağlı Gölbaşı köyünden. 90”lı yıllara kadar kendi doğup büyüdüğü topraklarda eğitimini sürdürdü. Sonrası malumunuz.

Dokuz Eylül Üniversitesine ilk giriş ve akabinde Mülki idare mesleği ile ilk tanışma ve bugünlere ulaşabilme.

Vali Erin, ilk, orta ve lise öğretiminde gösterdiği başarı çıtasını Üniversite yılları ile Kaymakam adaylığı stajları döneminde de devam ettirdi ve eğitimini hep ilklerde yer alarak tamamladı.

Urfa Valisi Abdullah Erin, Valilik öncesinde 6 ayrı ilçede Kaymakamlık 3 ayrı yerde de Vali Yardımcılıkları görevinde bulundu. Özellikle Şırnak Vali Yardımcılığı görevi sırasında Habur Sınır kapısından mülki idare amiri olarak iki yıl boyunca görev yapan birisi olaraktan Vali Erin”in Urfa”ya atandığında da ilk olarak Akçakale sınır kapısında soluğu almasının nedenini açıkça ortaya koymakta. Yurt dışında bir çok ülkede de başarıyla mesleği çalışmalarda, projelerde yer alan Vali Erin, 14 Haziran 2016 yılında ilk kez Vali olarak yine komşumuz Adıyaman”da soluğu aldı. Ve 21 Haziran 2017 tarihinde ise bu kez Urfa Valisi olarak ilimize geldi.

Vali Erin”in Doğu bölgesinin bir evladı olması, hassas noktalarda görevlerde bulunması, bölgeyi ve bölge insanını çok yakından tanıması açısından bizim için bir şans, bir umut olduğuna inananlardanım.

Evet, Vali Erin”in işi gerçektende kolay değil.

Urfa yüz ölçümü, nüfusu, coğrafik konumunun yanı sıra stratejik önemi itibari ile bölgedeki illerden çok farklı konumda.

Bugün Urfa”mızın en başta tarıma dayalı sanayi olmak üzere, ulaşım, sağlık, eğitim, sosyal ve kültürel alanlardaki gelişmişlikler ile özellikle tarıma dayalı gelişmişliklere çok ihtiyacı olan bir kentimiz.

Aslen Mardin”li olan ve Adıyaman”da ilk Valilik deneyimini yapan Vali Erin ile inanıyorum ki, yakın gelecekte Urfa”mızın yüzü daha da gülecek ve aydınlanacaktır. Yatırımlar art arda gelecek, yeni fabrikalar yükselecek, tarımsal alanlardaki çeşitlilikler artacak ve dolayısı ile Urfa halkının artacak olan istihdam alanları ile birlikte yüzü daha da gülecektir.

Evli ve üç çocuk babası olan Vali Abdullah Erin”e Urfa”mıza bir kez daha “Hoş geldiniz” diyor ve görevlerinde üstün başarılar temenni ediyorum.

Yolunuz ve bahtınız hep açık olur inşallah.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49