Öne Çıkanlar urfa erın Başkan Beyazgül kamu urfahaber

Bu haber kez okundu.

Urfa'da trambüs ücretsiz olacak!

Şanlıurfalıların 4 yıla yakın bir süredir beklediği Trambüsler nihayet geldi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilen Trambüsler düzenlenen törenle sefere başladı.

Yapımı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan Ulaşım Daire Başkanlığı İdari Hizmet binasının açılışı ve trambüs seferlerinin başlaması nedeniyle bir program düzenlendi.

Düzenlenen programa, Adalet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Bekir Bozdağ, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Daire başkanları ve personel katıldı.

TRAMBÜSLER BİT YIL BOYUNCA ÜCRETSİZ OLACAK

Törende konuşan Başkan Beyazgül, Şanlıurfa’da projesinin başlatıldığı günden bu yana gündemden düşmeyen trambüs artık şehrin yollarında. İlk etapta 6 trambüs hizmete sunulurken, ilerleyen günlerde de 6 trambüs daha Şanlıurfalıların hizmetinde olacak. Rink hattında trambüs seferlerinin bir yıl boyunca da vatandaşlara ücretsiz olacaktır”dedi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise konuşmasında, Bu otobüsülerin Şanlıurfa’ya gelmesi çok güzel oldu bu tarz projelerin kentin modernleşmesi, çağa uyması açısından önemli olduğunu vurguladı.

GAZİANTEP-ŞANLIURFA HIZLI TREN İHALESİNİ YAPILACAK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ "Şanlıurfa’ya bir 6 trambüs geldi, yakın zamanda 6 trambüs daha gelecek. Ve 12 trambüs hizmete girmiş olacak, ülkemizi de rahatlatan projeler oldu. Türkiye 4 bir yanında dağları delik deşik eden, insanları sevdiklerine kavuşturma tüneller var. Devam eden hızlı tren çalışmalarla 2024'ten itibaren, belki 25'in başında Gaziantep-Şanlıurfa hızlı tren ihalesini yapacağız. Hava ulaşımında biz geldiğimiz 26 havaalanı vardı, maalesef bunların çoğu da kapalıydı. Hava yoluyla seyahat etmek ancak zengin olanların istifade ettiği bir şeydi. Şimdi 57 havaalanı var, devamında da 60'i geçecek" diye konuştu.

Şanlıurfa için özel olarak üretilen Trambüsler 18 metre uzunluğunda oldu. Katener hattına bağlı kalmadan bataryası ile azami 50 km menzile ulaşabilen araçlar hareket halindeyken şarj edilebilen bataryaları sayesinde sınırsız menzile ulaşabiliyor. Bu sayede hem zamandan hem yakıttan hem de bakım masrafından tasarruf edilebilecek. Bozankaya Bataryalı Troleybüsler, 7.4 kilometrelik Balıklıgöl hattı üzerinde günde ortalama 95 bin yolcu taşıyacak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49