Öne Çıkanlar cıftcı 1 Mayısı işçilerle kutladı Alın teri ve emek en yüce değerdir Savaştan Kaçtı Şanlıurfada Ressam Oldu 3 Yaralı

Bu haber kez okundu.

Tepsilere Ramazan Tarifesi Geldi

Şanlıurfa'da fırıncılar, vatandaşların özellikle Ramazan ayının vazgeçilmez yemeği olan fırında tepsi, patlıcan, biber, patates, çömlekte ve güveç talebi nedeniyle yoğunluk yaşıyor. Kentteki bazı Fırıncılar tepsi yoğunluğunu azaltmak için Ramazan'a özel olarak tepsi parası almaya başladı.

Fırıncılar Ramazan mesaisine hazırlıkları başladı. Fırıncılar, Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur mesaisi yapacak. Fırınların en büyük sıkıntılarından bir tanesi tepsi, patlıcan ve biber yoğunluğu. Fırında pişirilmeye getirilen tepsi yemeklerinden dolayı pide pişirmekte zorlandıklarını söyleyen fırıncılar, bu durumu dengelemek için tepsileri ücretli pişirecek. Ramazan aylarında fırıncılar, pide ve lahmacun siparişlerini yetiştirebilmek için saat 18.00'den sonra tepsi kabul etmeyeceği öğrenildi.

Fırıncı esnafı, tepsi kebabı pişirme yüzünden ekmek çıkaramadıklarını dile getirerek, "Patlıcan biber ile birlikte tepsi ve çeşitli yemekler pişirmeye getiriyorlar ve bu gelenek sahurdan akşam saatlerine kadar devam ediyor. Müşterilerimizin isteğini kırmamak için getirdikleri tepsiyi pişirmek zorunda kalıyoruz. Fakat tepsi kebabına yoğun istek olunca ekmek çıkarmakta zorluk çekiyoruz. Ramazan ayı nedeniyle sadece Ramazan ayına özel gelen tepsilerden 1 TL kuruş alıyoruz" dediler.

Anahtar Kelimeler:
UrfaRamazanTepsıFıtın
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49