Öne Çıkanlar urfahaber urfa haber sanlıurfa Canpolat İle Caddeler Işıl Işıl Bir Görünüme Kavuştu Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

TEDAŞ’ın yeni uygulaması isyan ettirdi

Yıllardır Urfalı vatandaşlar ile TEDAŞ arasında yaşanan sıkıntılar bitmek bilmeyen bir hale gelirken yeni yapılan uygulamalarda esnafın tepkisine yol açıyor. İddialara göre TEDAŞ ekipleri Şanlıurfa’da ki bazı ev ve iş yerlerine giderek elektrik kaydı kendi üzerine olmayanları uyararak gün içerisinde düzeltmezlerse elektriklerinin kesileceğini bildirdiler.

‘’ TEDAŞ halkın üzerine çok gidiyor’’

Bu aralar TEDAŞ Urfa halkın üzerine çok gitmeye başladı diyen Nesri Demir; ‘’kullanmadığı elektriği, kullanmış gibi gösteriyor, şuan da bir uygulama daha çıkarmışlar, kaldığın evin elektriği ev sahibi üstüne olduğunda kendi adımıza almadığımızda da 1500 TL’lik bir ceza gibi bir tehditte bulunuyor. Aynı zamanda kendimle örnek vereyim, 1400 TL'lik bir fatura ödedim, devir kaybı diye bir şey çıkardılar, diyorlar ki elektrik kapalı olsa dahi trafo faydanıza ise parayı ödenmek zorundasınız gibi bir keyfi uygulamalar yapıyorlar. Resmen halkı soyuyorlar artık nasıl bir fatura çıkartıyorlarsa kendileri belirliyorlar. Tabi bu halkın sorunu halkta tepki göstermedikleri için bu tarz sorunlar ortaya çıkıyor. Bizler faturalarımızı ödediğimiz halde ev sahibi bundan şikâyetçi olmadığı halde ve biz kiraya girerken ev sahibi bizlere uğraşmaya gerek otomatik ödemeye bağlayıp fatura ödemesi geldiğinde karttan çekiyor. Bir esnafın bir faturaya ihtiyacı yok zaten hesaptan adam görüyor her ay ödediğimizi’’ ifadelerini kullandı.

‘’ Borcum yok, faturam yok, niye elektriğimi kesiyorsunuz’’

Bahçelievler’de kuaförlük yapan Nabi Özcan; ‘’TEDAŞ sizden biraz önce geldi, gelip elektriği keseceğiz dedi, nedeni sordum, dedi ki abone başkasının adına ondan dolayı keseceğiz, böyle bir yasal uyarı var mı dedim yok dedi, öyle se kestirmem dedim bugün saat 5'e kadar bu elektriği kendi adına almasan keseceğiz dediler. Niye kardeşim kesiyorsunuz bir borcum yok bir faturam bir sıkıntım yok, 15 senedir ben buradayım. Bu dükkanın sahibi bize burayı verirken herhangi bir sorun yaşamadık. Ve TEDAŞ gelip diyor ki size 5 kadar mühlet aboneyi kendi üzerinize alın yoksa keseriz. 570 TL yakın bir para gidiyor. Bu soygunculuk değil de nedir. Ama ben akşam geldiklerinde kesmem ve kestirtmeyeceğim, polis jandarma mı getiriyorlar kimi getiriyorlarsa getirsinler kestirtmem’’ dedi.

‘‘TEDAŞ ekonomik kriz içinde mi’’?

35 yıldır burada esnafım diyen Mustafa Uluç; ‘’Bahçelievler’in ilk mağazacılardan birisiyim bu dükkan benim ve biraderimin. Saat biraderimin adına, saati dün kestiler. Gelen işçiler memurlar emir kulu onlara bir şey diyemedik, saatin günceleşmesi gerekir dedi. Borcu var mı, borcu yok niye kesiyorsunuz, güncelleme yapmanız gerekiyor. Mail mesaj geldi saat 5 kadar güncellemeniz gerekir dediler. Peki dedik üst katı 20 yıldır almışım farklı kişinin adına bununda güncellemesini yapmanız gerekiyor. Hiç birinin borcu yok ama bugün gittim hepsinin işlemini bitirdim. Saati üzerime aldım ama bu bir keyfi uygulama burcu olsa tamam kesinler ama hasanın adına olsa ne olur Mustafa'nın adına olsa ne olur fark eden bir şey var mı? Burada abone adına 480 TL ücret aldılar benden zaten borcu yok niye alıyorsunuz bundan herhalde TEDAŞ ekonomik kriz içersindeler o yüzden keyfi uygulamalar yapıyor’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49