Öne Çıkanlar urfahaber urfa haber sanlıurfa Canpolat İle Caddeler Işıl Işıl Bir Görünüme Kavuştu Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

“Spekülatörler Panikledi“
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı; kuru fasulye, patates ve pirinçte üretim azlığı bahanesiyle fiyatların yukarı çekilmeye çalışıldığını belgeledi.
 
Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, kuru fasulye, patates ve pirinçte spekülasyon yapıldığını belgeleriyle ortaya koydu. Bazı illerde kuru fasulyenin fiyatının iyice artmasını bekleyen fırsatçıların 2011 yılının ürünlerini dahi stokladıklarının belirlendiğini bildiren Bakanlık, gümrük vergisinin sıfıra indirilmesinin ardından fiyatların düşeceği endişesinden panikleyen spekülatörlerin ellerinde ne kadar ürün varsa piyasaya sürmeye başladığını vurguladı.
 
Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, spekülatörlerin gerçek yüzünün bir kez daha ortaya çıktığına dikkat çekildi. Kuru fasulye, patates ve pirinçte üretim azlığını bahane ederek fiyatları yukarı çekmeye çalışanların stokçular olduğunu vurgulayan Bakanlık, bazı illerde 2011 yılı ürünü kuru fasulyenin yeni piyasaya sürüldüğünün tespit edildiğinin altını çizdi.
 
"SPEKÜLATÖRLER PANİKLEDİ"
 
Gümrük vergisinin sıfıra indirilmesinin ardından fiyatların düşeceği endişesinden panikleyen spekülatörlerin ellerinde ne kadar ürün varsa piyasaya sürmeye başladığını bildiren Bakanlık, şunları kaydetti:
 
"Türkiye yılda yaklaşık 200 bin ton kuru fasulye üretmekte, 30 bin ton civarında da ithalat yapmaktadır. Bu veriler dikkate alındığında bu yıl da piyasaya arz edilen ürün miktarında herhangi bir azalma yoktur ve yeterli miktarda kuru fasulye bulunmaktadir. Kuru fasulye ile birlikte başlayan ve patates ile pirinçte de kendini gösteren fiyat oyununun nereden kaynaklandiği tespit edildi. Bazı illerde kuru fasulyenin fiyatının iyice artmasını bekleyen fırsatçıların bırakın geçen yılı 2011 yılının ürünlerini dahi stokladıkları belirlendi. Gümrük vergisinin sıfıra indirilmesinin ardından panikleyen spekülatörler, fiyatların düşeceği endişesiyle depolarda ne kadar ürün varsa birbir piyasaya sürüyorlar."
 
"KURU FASULYEDE YAŞANAN BU OYUN PATATESTE DE YAŞANDI"
 
Kuru fasulyede yaşanan bu oyunun patateste de yaşandığının geçtiğimiz günlerde bakanlık ekiplerince tespit edildiğini vurgulayan Bakanlık, depolarda yaklaşık 800 bin ton patatesin bulunduğunun belirlenmesinin ardından bu üründe de stokların eritilmeye başlandığını, depo çıkış fiyatının 1,5 TL'ye kadar düştüğünü bildirdi.
 
Toprak Mahsülleri Ofisi'nce halkın büyük bölümünün kullandığı Osmancık princinin 2,5 TL'den satıldığı dikkate alınırsa pirinç fiyatlarının 10 TL'den satılıyor iddialarının ne kadar yalan bir haber olduğuna işaret eden Bakanlık, açıklamalarına şöyle devam etti:
 
"Kendi maddi çıkarları için halkın yediği içtiği gıda maddeleri konusunda spekülasyon yapanların gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıkmıştır. Milletin alın terini kişisel çıkarlarına alet ederek ekonomiye darbe vurmaya çalışanlar, milletin gönlünde mahkum olacaklardır.
 
Türk tarımı, birkaç spekülatörün oyunuyla bozulacak bir yapıda değildir. Sağlam temeller üzerine oturtulan ve stratejik bakış açısıyla ele alınan Türk tarımı bütün olumsuz girişimlere rağmen yine üretim rekorları kırmaya devam edecektir. Zira; 2013 yılında buğday, Mısır, çeltik, ayçiçeği, narenciye, muz, kivi başta olmak üzere birçok üründe tarihin üretim rekorlarının kırıldığı kamuoyunca da bilinmektedir." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49