Öne Çıkanlar urfa erın urfahaber Başkan Beyazgül kamu

Bu haber kez okundu.

Son Günlerde Yağan Yağmur, Ekinleri Yeşertirdi

Kentte uzun süredir yağışların olmaması nedeniyle kuraklık tehlikesi yaşayan çiftçiler, son günlerde yağan yağmurla sevindiler. Kuraklık nedeniyle toprak altında kurumaya yüz tutan buğday tohumlarının yağışla birlikte yeşerdi.

Türkiye’nin hububat ihtiyacının yarısından fazlasının sağlandığı Şanlıurfa’da kurak geçen mevsim, çiftçileri tedirgin ederken, son günlerde yağan yağmur, umutları artırdı. Yağan yağmura sevinen çiftçiler, ekinlerin de yüzünün renginin yağmur sayesinde değiştiğini belirterek, bu yağmurun ilaç gibi geldiğini kaydetti. Ekinlerin uzun süreden beri yağış yüzü görmediğini belirten çiftçiler, yağışların devam etmesini istediklerini belirtirken, yağışlarla birlikte ekinlerin biraz daha boy vereceği belirtildi. Son dönemlerde kuraklık korkusu içerisine girdiklerini belirten Çiftçiler, “bölgede son zamanlarda kuraklık yaşanıyordu bu süreç biraz daha devam etseydi çiftçilerin umudu tamamen tükenecekti. Ama son günlerde havaların bulutlu olması ve yağmurların yağması bizleri oldukça sevindirdi. Zaman geçmesine rağmen ekinler yeterince boy vermemişti, hepimizde bir umutsuzluk oluşmaya başladı ama çok şükür ki fazla geç olmadan yağışlar geldi, dileriz ki uzun süreli olur” ifadelerini kullandı.

2 aydan fazladır bu anı beklediklerini ve yağışların devam etmesini temenni ettiklerini söyleyen bir başka çiftçi ise, “Bizim kanaatimiz azdır ama Allah’ın rahmeti çok geniştir. 3 aydan fazladır bu günü bekliyorduk, çok şükür yağmur yağdı. İnşallah ekinler yeşerir ve herkes fayda görür. Allah rahmetini üzerimize yağdırdı, çok sevinçliyiz. Allah’ın hazineleri doludur. İnşallah yağan yağmur devam eder diye ümit ediyoruz.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
UrfaUrfahaberYagmurEkın
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49