Öne Çıkanlar urfa erın Başkan Beyazgül urfahaber kamu

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da, 'Engelliler Haftası' Kutlandı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezinde düzenlen etkinliğe Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi, İl Emniyet müdürü Veysel Tipioğlu, AK Parti Kadın kolları Başkanı Demet Saatçi Güven, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hasan Bilici, Dernek Başkanları ile çok sayıda engelli katıldı.

Engelli Koordinasyon Merkezi kursiyerlerinin "Sanat Engel Tanımaz" sloganıyla ürettiği el işi ürünler sergilendi. Vali Erin ve beraberindekiler açılıştan sonra sergiyi gezerek ürünleri incelediler ve üretilen el işi ürünler hakkında kursiyerlerden bilgi aldılar.

Gerçekleştirilen sergi ziyaretinin ardından Engelli Koordinasyon Merkezindeki Konferans salonuna geçen Protokol üyeleri, Engelliler tarafından yapılan oyun, müziğin ardından yerel ve ulusal bazda dereceye giren ve ödül alan Büyükşehir Belediyesi Engelli sporcularının plaket takdim programını izlediler.

Asıl Engeliler Onlardır

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, "Cebab-ı Allah her insanı farklı farklı yaratmış kimisinin eksik olanın herhangi bir melekesi olan o melekenin karşılığı olarak, başak bir melekesinin güçlenmesine daha fazla yük taşımasına mesela görme engeli bir vatandaşımız hesap makinesinden daha çabuk hesap yapabiliyor. Bu ve benzeri özellikler dünyada insanlar genel manada maddeye yönelir. Maddi olan şeylerin manevi olan şeylerin daha ağır olduğunu görürüz. Bedeni fizik olarak sağlam olabilir ,hiç bir eksiği olmayabilir, hatta fazlası olabilir ,ama bunun yanında ruhunda ,günlünde ve beyninde ciddi engel taşıyan var bu dünyada. Asıl engeliler onlardır. Dünyada sevgiden ,doğadan haberi olamayan sevgisiz havasız yaşayan insan yaşayamaz"dedi.

Kalbimiz ve Gönlümüz Engelliyse Esas Engeli Olan Sizlersiziniz

Program konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise" Bu anlamlı günde bir araya gelmemizi sağlayan başta Büyükşehir belediye başkanımız Nihat Çiftçi ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şanlıurfa Peygamberle şehrinde güzel şeyler oluyor. Dün burada bulunan kardeşlerimiz büyük bölümünü ziyaret ettik ve bir haftadır devam eden kitap fuarımız vardı. Geçen yılda düzenlememişti. Geçen yıla kıyaslandığında bu yıl büyük bir mesafe aldığımızı ve Urfa’nın temel sorunu olan eğitimli insan yetiştirme başkasına saygılı ve empati ilen hareket eden insan yetiştirme konusundaki eksikliğimizi gidermeye yönelik kitap okumanın geliştirilmesi anlamında çok büyük bir etkinliğe büyükşehir belediyemiz imza attı. Engeli kardeşlerimize yönelik faaliyetler vatandaşlarımızın günlük hayatını kolaylaştırmaya yönelik faaliyetleri dolayısı ile başkanımız Nihat Çiftçi ’ye teşekkür ederim.

Engelleri kaldırmak cumhurbaşkanımızın ifadesiyle bir inanç meselesidir. Başarının temeli elbette inanmaktır. İnanıyorsanız mutlaka başarıl olursunuz. Bu anlamada doğuştan veya sonradan engellikle karşılaşan kardeşlerimizin ortaya koyduğu azim, büyük çaba, özveri ve inanç ve bunun sonrasında ortay çıkan ürünler ve değerler gerçekten her türlü taktiri hakkediyor. Hayatın her alanında Türkiye’de ve dünyanın değişik ülkelerinde gün geçmiyor ki engeli olamasın rağmen siyaseten, ticaretten ekonomiden, spor hayatında iş hayatında ve aklınıza gelebilecek her alanda engelli olamamasına rağmen akranlarıyla kıyaslandığında büyük başarılar ortaya koyan büyük eserler ortaya koyan kardeşlerimiz var. Bu aslında bize şunu gösteriyor. Mesele fiziki engeller meselesi değil sorun vücut bütünlüğünün bir şeklide koruyamamak meselesi değildir. Engellilik esas itibariyle kalplerdeki ve gönüllüklerdeki engellilikleriyle başlar. Kalbimiz ve gönlümüz engeliyse esas engeli olan sizlersiziniz.

Her geçen gün bu konuda alınan önlemler ,tedbirler fiziki engellerin ortadan kaldırılması. Toplumsal birlikteliğin dayanışmamanın, kardeşliğinin hiçbir ayrım gözetmeksizin gerçekleştirilmesine yönelik faaliyetlerin artarak devam ettiğini birlikte müsaade ediyoruz. Aslında alınan idari , sosyal ve hukuksal olarak alınan önlemler çok daha önemlisi son dönemlerde bu alanda en kaybettiğimiz en öneli başarı şudur değerli kardeşlerim eskiden ifade ettiğim gibi aileler engeli çocuklarını toplumun içine bırakmaktan, akranları olan çocuklarla birlikte oynamaktan ,çarşıya, pazara çıkarmaktan ve insanların evlatlarını veya engeli durumdaki çocuklarını görmekten korkarken, bugün Allah’a şükür hem ailelerimiz bu konuda yapılan düzenlemelere elde ettikleri güvenle ,gönül rahatlığıyla çocuklarını toplumun içerisine ve sosyal hayata katarken ,toplumdan da bu engelli evlatlarımız ve bireylere yönelik tepkilerinin artık olmadığını görüyoruz. Dolayısıyla yapılan düzenlemeler engeli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmaktan alınan tedbirlerden ziyade toplumda bu yöndeki algılarının değişmiş olması devlet olarak ve toplum olarak en büyük kazanımızdır"şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49