Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül erın urfahaber kamu

Bu haber kez okundu.

İŞKUR, Engelli İstihdamına Yönelik Desteklerini Sürdürüyor

Engelli tek tek ilgilenerek sohbet eden Şanlıurfa Çalışma ve İşkur İl Müdürü Lezgin Özmen , yaptıkları işlerle ilgili kendilerinden bilgiler aldı, tebrik etti ve çalışmalarında başarılar diledi. Beraberinde Müdür Yardımcıları Ahmet Kürek ve Mahmut Kaya işlik etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi engelli koordinasyon merkezinde zihinsel engelliler, galoş ve çorap atölyelerinde üretip satıyor., Engelli rehabilitasyon merkezlerine ve mutfak işletmelerine satılan galoşlardan elde edilen gelir, çalışan engellilere, dernek yararına ve Engellilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullanılıyor.

Dernek bünyesindeki atölyede önce İş Kur bünyesinde eğitim alan, ardından galoş üretimi yapan engelli bireylerin ürünleri, çeşitli kuruluşlara satıp para kazanıyor. Proje, engelli bireylerin üretmelerine olanak sağlayarak topluma kazandırılmaları ve kendi ayakları üzerinde durabilmeleri amacıyla hazırlandı. Engellilerin üretimin bir parçası olmalarının önemine değinen dernek yöneticisi fiziksel ve zihinsel engellilerin birlikte çalışarak üretim gerçekleştirmelerinin de ayrı bir anlam taşıdığını belirti.

Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği Başkanı Bedih Satoğlu," Şanlıurfa Çalışma ve İş-kur İl Müdürü Lezgin Özmen, Müdür Yardımcıları Ahmet Kürek ve Mahmut Kaya dernek merkezimizi ve derneğimizin Tekstil , galoş ve çorap atölyemizi ziyaret ettiler. Engellilerimizin ve engelli ailelerinin İş-kurdan yararlanmaları ve istihdam ile ilgili karşılıklı olarak, daha fazla nasıl yararlı oluruz konusunda düşüncelerimizi paylaştık " diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49