Öne Çıkanlar urfahaber sanlıurfa urfa haber Canpolat İle Caddeler Işıl Işıl Bir Görünüme Kavuştu Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

İlgi çeksin diye eğitim veriliyor!
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olan Prof. Dr. Metin Sözen Müzik Müzesi’ne ziyaretçiler uğramasa da, müzik eğitimi veriliyor.
Şanlıurfa merkez Eyyübiye ilçesi sınırları içerisinde yer alan Prof. Dr. Metin Sözen müzik müzesinde eski dönemlere ait müzik aletleri bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek müzik kursunun verildiği müze, ziyaretçilerini bekliyor. Harran Kapı civarında bulunan ve İbrahim Tatlıses Müzik Müzesine yakın olan Prof. Dr. Metin Sözen Müzik Müzesi, gün içerisinde açık olmasına rağmen fazla kişi tarafından ziyaret edilmiyor. Müze sorumluları, ziyaretçi sayısının yetersiz olduğunu söyleyerek, müzeye daha fazla ziyaretçi beklediklerini kaydetti. Şanlıurfa’nın tarihi mimarisinin de bir örneği olan müzede müzik eğitimi veriliyor. Müzik aletlerini çalmak için kayıt yaptıranlar için açılan bağlama kursuna gelen kişiler, burada hocalar tarafından eğitim alıyor. Belediye tarafından yapılan restorasyon sonrasında daha güzel bir görünüme kavuşan müzik müzesi, tanıtılmayı da bekliyor. Vatandaşlar, müzelerin tanıtım yetersizliği nedeniyle fazla kişi tarafından ziyaret edilmediğini belirtti.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49