Öne Çıkanlar urfahaber urfa haber sanlıurfa Canpolat İle Caddeler Işıl Işıl Bir Görünüme Kavuştu Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Erdoğan, Suriyeli kardeşlerimize sahip çıktık
Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Topçu meydanında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftara katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan topçu meydanındaki iftar yemeğine eşi Emine Erdoğan Kızı Sümeyye Erdoğan, Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Aile Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Ak Parti milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de katıldı.

Başbakan Erdoğan, Rabia Meydanı'ndaki iftar programında yaptığı konuşmada, "Büyükşehir Belediyemiz tarafından yeni düzenlenen bu Rabia Meydanı'nda iftarımıza katılan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Mısır'daki Rabia Meydanı kardeşlerimizin verdiği hak ve özgürlük mücadelesinin sembolü oldu. Bu meydana aynı ismin verilmesini, Mısırlı kardeşlerimize gönderilmiş bir selam, bir destek mesajı olarak değerlendiriyorum. Bu akşam burada Irak'ta uzun süre alıkonulduktan sonra serbest bırakılan kamyon şoförlerimizden bir kısmı da bizimle birlikteler. Kendilerine ve ailelerine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Musul'da alıkonulan konsolosluk çalışanlarımızın bırakılması için de çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan,  Hakkın tarafında durmanın bir bedeli olacaksa, biz bu bedeli öderiz. Eğer zulüm karşısında boyun eğersek, zalim karşısında geri adım atarsak tarihimize ve ecdadımıza nankörlük etmiş oluruz. Bırakın birileri Mısır'daki politikalarımızın dengeler adına yanlış olduğunu iddia etsin, bırakın birileri Filistin meselesindeki tarafımızın dengeler adına yanlış olduğunu ifade etsin; biz dengelere değil, Hakk'a tapan bir milletiz, ebediyen de öyle kalacağız. Dedi.
Şanlıurfa'daki Türkiye vatandaşı kardeşlerimiz ile tel örgülerin hemen arkasındaki Suriye vatandaşı kardeşlerimiz bizim nezdimizde birdir. Bunun için Suriye'deki çatışmalar başladığı günden beri biz, hem gönül kapılarımızı hem sınır kapılarımızı daima açık tuttuk. Biz başı dara düştüğü için kapımıza gelen hiçbir kardeşimizi geri çevirmedik, çevirmeyiz. Ülkemizde misafir ettiğimiz kardeşlerimizin her türlü ihtiyacını görmek için imkanlarımızı seferber ettik. Dedi. 
Mahmut Mermertaş tarafından Emine Erdoğan’a son balkon konuşmasının tablosu hediye edildi.
Başbakan daha sonra Ankara’ya hareket etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49