Öne Çıkanlar urfahaber urfa haber sanlıurfa Canpolat İle Caddeler Işıl Işıl Bir Görünüme Kavuştu Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Büyükelçiler Üniversite Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Osmanbey Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda “Mülteci sorunu ve eğitim” adıyla düzenlenen programda, Avrupa Birliği ülkelerinin Büyükelçileri üniversite öğrencilerinden gelen soruları cevapladılar.

Programın açılında söz alan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki heyeti Harran Üniversitesinde ağırlamanın önemine değinerek; “En çok mültecinin yaşadığı illerin başında Şanlıurfa gelmektedir. En çok mülteci öğrencilerin eğitim gördüğü üniversitelerin başında da Harran Üniversitesi gelmektedir. Bu toplantıda mültecilerin eğitim sorununu AB ülkeleri Büyükelçileriyle masaya yatıracağız. Umarım faydalı bir toplantı olur” dedi.

Konuşmasına ERASMUS programının önemine değinerek başlayanAB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, Türkiye AB ilişkilerininçok köklü olduğunu söyledi. Berger konuşmasında öğrencilere, AB Türkiye ilişkileri ve ortak değerlerkonularında bilgi paylaşımı yaptı. Avrupa Birliğinin eğitim ve burs imkanları konusunda öğrencileri bilgilendirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Türkiye AB Uyum Komisyon Başkanı M. Kasım Gülpınar, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Avrupa Birliği Delegasyon Başkanı Christian Berger ve delegasyon ülkelerinden oluşan 24 büyükelçi salonu dolduran öğrencilerin sorularını bir bir cevapladılar.

Programa ayrıca Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr Şerafettin Çelik, Prof. Dr. Bürhan Akpunar, üniversite Genel Sekreteri Doç.Dr. M.Tahir Güllüoğlu, dekanlar ve öğretim elemanları katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49