Öne Çıkanlar cıftcı 1 Mayısı işçilerle kutladı Alın teri ve emek en yüce değerdir Savaştan Kaçtı Şanlıurfada Ressam Oldu 3 Yaralı

Bu haber kez okundu.

Başkan Çiftçi ,Sorumluluğumuz daha da artı

Tarihi Kentler Birliği başkanı seçilen Şanlıurfa Belediye Başkanı Nihat Çiftçi basınla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi basın açıklamasında şunları dile getirdi;

Tarihi dokuya sahip olan tüm tarihi genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Şanlıurfa Büyükşehir bu öneri Dün tarihi kentler Birliği başkanlığımızın Merkezi bulunduğu İstanbul'da Şanlıurfa büyükşehir Dün tarihi kentler Birliği başkanlığımızın Merkezi bulunduğu İstanbul ilinde üyeler tarafından değerlendirildi. Neticede yapılan seçim sonucunda Bizler tarihi kentler Birliği başkanlığına getirilmiş oldum. çok bir kere şehrim adına çok onur verici gurur verici, Şanlıurfa'nın 12000 yıllık peygamberler şehri ne yakışır bir görev olduğunu belirtmek istiyorum, ama aynı şekilde de bu derecede hassas şehirlerimizi gerek kültürel altyapısı gerek tarihsel gerekse tabiat noktasında onları korumak geleceğe taşımak bu mirasa sahip çıkmak bu mirası geliştirmek de büyük bir sorumluluk gerektirir.

Oy Birliğiyle Seçildim

Fakat büyüklerimiz bu şekilde karar verdiler. Demek ki bizde de bu Cevheri görüp bu sorumluluğu kaldırabilecek yapıyı kaldırabilecek bilgi ve birikimli görmüş olmaları anlamına geliyor ve yine dün özellikle yapılan seçimde tarihi kentler Birliği encümen üyeleri yine danışma heyetinin tamamının oybirliğiyle oldu. Bu da Şanlıurfa’mıza yakıştı bir yarışmadan ziyade bir konsensüs hepsinin Gönül rahatlığıyla bir seçim gerçekleşti, ben öncelikle seçimleri kullanan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tarihi kentler Birliği başkanlığında tercih ben bir iki buçuk yıllık bir tecrübem var iki buçuk yıl içerisinde tarihi kentler Birliği encümen üyesi olarak hizmet ettim.Hemen hemen tüm Buluşmaları tüm yarışmaları tüm proje değerlendirmeleri yapex Turizm fuarına ve tüm meclis toplantılarında ve bölge buluşmalarına Mümkün Mertebe katıldığımı da buradan belirtmek istiyorum.

Hangi ilimize gidersek gidelim ecdadın muhakkak izlerini görüyoruz,

Birliğimizi iyi tanıyorum kurumsal yapı içerisinde geleneği olan ve gerçekten insanı her zaman Hedef noktasına koyan ve insanın bu yeryüzü üzerinde yaşamış olduğu zamanlarda bırakmış olduğu izler yaşamış olduğu kültür yapmış olduğum mimari şehirlere ruh veren yapı insanlara işte Anadolu toprakları Mezopotamya toprakları, Trakya’mız Türkiye coğrafyası gerçekten tarihi kentler olur. Hangi ilimize gidersek gidelim ecdadın muhakkak surette izlerini görüyoruz, bu izler Aslında dünyanın en büyük zenginliğidir.Çünkü biz toplum olarak insan olarak millet olarak ruhumuzu bu zenginlikten alıyoruz. Ve Allah'ın izniyle de bizler de Gözümüz gibi bakacağız gerek somut tarihi varlıklarımız kültür varlıklarımız gerekse somut olmayan kültür varlıklarımızı yaşatmazlar kadrolarımız da birlikte yine birçok belediyemizin bu anlamdaki birikimlerini de işin içine katılan ve üniversitedir, akademisyenlerimiz hocalarımız bunların hepsini Türkiye Belediyeler Birliği'ne işin içine katarak gerçekten şehirlerimize hizmet edeceğiz bölge olarak da bir kere Güneydoğu Anadolu Bölgesi olarak gerçekten Rabbim bize lütufta bulunmuş şöyle bir baktığınızda ayık ol anlamında Mersin'de Hatay'da başlayan yolculuk Gaziantep ve nihai olarak Şanlıurfa'da sonlanmıyor .

Sorumluluğumda daha da artı

Şanlıurfa yine burada bir varış noktası, Iğdır yine Adıyaman ilimize baktığımızda Nemrut atıyla birçok Komagene medeniyetinin ile Tutun birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını görüyorsunuz ve yine Diyarbakır sorularıyla tarihi yapısıyla bazalt taşının böyle ince dokunması suretiyle oluşturulmuş olan o güzel şehir aynı şekilde sahabe makamlarıyla karşımızda duruyor. Mardin bildiğiniz gibi Şehir olarak adeta UNESCO zaten dünya kültürel miras listesine kayıtlı bir şehir ve her şekliyle korunma altında olan ve baktığınızda medreseleri ile hayata böyle şahlanmış bir şekilde ayakta duran bir şehir yine Batman'da, Hasankeyf aynı dokuyu aynı tarihi ve kültürel birikimini bize veriyor ve bunların merkezinde yer alan Şanlıurfa inanç merkezleriyle ilk yerleşim alanıyla ilk insanın bir nevi kültürle tabiatla yerleşim ile buluştuğu mekan olan Göbeklitepe sesiyle ve yine Fırat'ın hafızasında oluşturmuş olduğu tabiat güzellikleri ile tek tek bunu tamamlayan unsurlar. Halil Rahman bölgesi bunu tamamlayan unsurlardan bir tanesi de aynı şekilde Eyüp'te bir beldemiz Eyüp peygamber makamı Harran İslami medeniyetinin İslami tarihinin İslami bilginin Doruklara ulaştığı bir merkez olarak karşımızda duruyor İşte bu merkezlere biz Güneydoğu Anadolu olarak buradan ve tabii ki yeni ülkemiz olan artık bu sorumluluk 445 şehir için söz konusu Çünkü iller var, ilçeler var büyük şehirler var sorumlumuz bu anlamda genişledi.

Artık terörle değil turizm ile anılacağız

Bölgemizdeki zenginliği biz artık bir turizm alanı, Uludağ Turizm Rotası olarak belirleyeceğiz şunu istiyoruz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi artık terörde anılmasın Güneydoğu Anadolu Bölgesi artık Kültür turizmi noktasında adamsın ve biz tüm dünya insanının bölgemizde misafir edelim ve bölgede kuracağımız o bal neticesinde Gönül Bağı neticesinde de Buraya gelen insanlara toplumumuzu müziğimizi aynı şekilde mutfağımızın tüm zenginliklerini ve insanlarımızın bize bırakmış olduğu bu mirası güzel bir şekilde sunmak ve onları memnun etmektir bu görevi ben özellikle Çünkü çok ani gelişti çok hızlı gelişti kurumdaki arkadaşlarımızın Dayı bilgisi dahilinde değildi Bugün de ben yeni Şanlıurfa'ya sabah saatleri itibariyle indir böyle kamuoyuna paylaşıp Eğer bu konuyla ilgili sorularınız varsa benim vereceğim açıklama ilk etapta bu Rabbim bizleri Mahcup etmesin gerçekten peygamberler işleriniz gerek seçilmiş gerek atanmış olan kadrolarımız ile birlikte El Ele verip ve Türkiye'deki yok halay zenginliği gibi her bölgenin de zenginliğini bilerek fark ederek saygı duyarak ve takip ederek İnşallah gerekli olan katkı sağlayacağını düşünüyorum. dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49