Öne Çıkanlar Savaştan Kaçtı Şanlıurfada Ressam Oldu 1 Mayısı işçilerle kutladı Şanlıurfada pamuk toprakla buluştu ŞOK uygulama sonucunda yakalandı Alın teri ve emek en yüce değerdir

Bu haber kez okundu.

Bakan Fakıbaba, ‘Çevrenizdekiler size yanlış bilgi veriyor’

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, mazot açıklamasına ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye cevabı gecikmedi. Şanlıurfa’da kurulacak Canlı hayvan Borsası protokol imza töreninde konuşan Fakıbaba, “Sayın Kılıçdaroğlu, bir şeyi konuşurken mutlaka bilerek konuşmak gereklidir. Sizin etrafınızdaki adamlar size yanlış bilgi veriyorsa ve sizde bunu vatandaşın önünde bir ana muhalefet partisi lideri olarak olaraktan kalkıp tarım bakanını suçluyorsanız, inanın doğru değildir” dedi. Fakıbaba kendilerinin tarımda ürüne mazot desteğini verdiklerini söyleyerek, şuanda farklı ürünlere farklı litrede mazot masrafının olduğunu ve bu mazot masrafının yarısını devletin yarsının vatandaşın karşıladığını söyledi.

Öte yandan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye de gönderme de bulunan Fakıbaba, “Hala traktörün başına geçip traktörü bende kullanıyorum. Valla ahıra benim kadar giren de yok. Hiç süt sağdı mı valla ben sütte sağdım kendisine tavsiye ederim çok zevkli bir iş” diyerek göndermede bulundu.

‘Çevrenizdekiler size yanlış bilgi veriyor’

Fakıbaba’nın bu işlerden anlamadığı diye bazı sözlerin dolaştığını söyleyen Ahmet Eşref Fakıbaba, ”Bakıyorum Fakıbaba bu işi bilmiyor işten anlamıyor, diye bazı laflar söylüyor. Biz tabi ana muhalefet partisi olarak kendilerine her zaman saygı duyarız. Muhalefete de saygı duyarız, cumhurbaşkanı adaylarına da saygı duyarız. Ama benim söylemek istediğim bir şey var lütfen, Sayın Kılıçdaroğlu, bir şeyi konuşurken mutlaka bilerek konuşmak gereklidir. Sizin etrafınızdaki adamlar size yanlış bilgi veriyorsa ve sizde bunu vatandaşın önünde bir ana muhalefet partisi lideri olarak olarak kalkıp tarım bakanını suçluyorsanız, inanın doğru değildir. Ve mutlaka konuştuğunuzda etrafınızdakilere inanmayın. Açın bakın destekler nedir biz tarıma ürüne destek veriyoruz. Yoksa deponun yarısı sizden yarısı bizden demiyoruz. Biz ürün üretirken buğdaydan 6 Litre, ayçiçeğinde 7 litre, patates ve mısırda 10 litre, pamukta ve pirinçte 20 litre bunu bilim adamları hesap etmişler ve bilim adamları diyor ki 1 dönüm pirinç ile pamukta 20 litre mazot gider. Bizde diyoruz ki o mazotun yarısı bizden yarısı üreticiden. Desteklemede ürüne destek vardır, eğer sen gerçekten traktörlere vereceksen, o zaman vatandaşın arabası var ona da ver. O depoyu da doldur yarısı senden yarısı devletten olsun.” dedi.

‘Bunları öğrenip halkın önüne öyle çıkacaksın’

“Arkadaşlar devleti yönetmek ciddi bir olaydır, ana muhalefet lideri olmak ciddi bir olaydır, cumhurbaşkanı adayı olmak ciddi bir olaydır.” Diyen Fakıbaba, “Siz bir defa desteklemeler nasıldır, nedir, nasıl yürütülüyor bunları öğreneceksiniz ve bileceksiniz halkın karşısına öyle çıkacaksınız. Bakın ne diyorum bir dönüm pamuğa ve çeltikle 20 litre mazot gidiyor biz bunun 10 litresini ödüyoruz.” Diye konuştu.

‘Sütte sağdım kendisine tavsiye ederim çok zevkli bir iş’

“Zaten bu işi başlatan biz AK Parti hükümetiyiz.” İfadelerini kullanan Fakıbaba, “2003 yılında 2017 yılına kadar toplam mazot desteğine 7.5 milyar ödeme yapmışız. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın talimatı ile yarısı sizden yarısı bizden dedikten sonra 2018 yılında sadece 1 yıla mahsus olmak üzere mazot desteği 1.8 milyar ödenmeye başlanmıştır ve devam etmektedir. Hala traktörün başına geçip traktörü bende kullanıyorum. Valla ahıra benim kadar giren de yok. Hiç süt sağdı mı valla ben sütte sağdım kendisine tavsiye ederim çok zevkli bir iş. Yani ama ben tarım bakanı olarak gidiyorum bu benim görevim, tabı cumhurbaşkanı her yere girecek ama bir tek şartla şov yapmamak şartı ile.” Diyerek sözlerine son verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49