Öne Çıkanlar urfahaber urfa haber sanlıurfa Canpolat İle Caddeler Işıl Işıl Bir Görünüme Kavuştu Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

56 Bin Suriyeli Urfa'da Öğrenim Görüyor

Ülkelerindeki 6’ncı yılını dolduran iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin bulunduğu Başta Akçakale Süleyman Şah konaklama tesisleri, Harran Konteynır kent, Suruç, Viranşehir Ceylanpınar Çadır kentlerde ve ilçe merkezlerinde Haliliye, Eyyübiye merkezlerinde kalan 56 bin 234 Suriyeli 60 okulda Eğitim görüyor. 17'si milli eğitim müdürlüğüne bağlı okul 43 geçici eğitim merkezinde Türkçe ve Arapça örgenim görüyorlar 60 okulda 3 Bin 382 öğretmen görev yapıyor. Şanlıurfa'da Şehir merkezinde ve çadır kentlerde yaklaşık 600 bin Suriyeli kalıyor

Yaklaşık 600 bin Suriyeliye ev sahipliği yapan Şanlıurfa’da 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte yaklaşık 150 bin okul çağındaki Suriyeli öğrenciden 56 bin tanesi eğitime başladı.

Kentin farklı bölgelerinde Milli Eğitim Müdürlüğünün bünyesinde açılan yaklaşık 60 geçici eğitim merkezi, Suriyeli çocukların eğitim ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yönetilen bu eğitim merkezlerinde görev yapan tüm Suriyeli öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavların ardından belirleniyor. Suriyeli öğrenciler, Arapça yapılan derslerin yanında bir de Türkçe dersleri görüyorlar. Suriyeli çocuklar, savaşın hayatlarında bıraktığı travmayı müzik dersinde söyledikleri ilahilerle atlatmaya çalışıyorlar.

Suriyeli Meram öğretmen olmak istiyor

İç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyelilerden 11 yaşındaki Meram Hidihi Türkçe öğrenim görüyor Meram Türkçe yazı yazmayı öğrenmiş Meram'ın hedefi öğretmen olmak ve özelikle Savaştan kaçarak Suriye'den gelen çocuklara öğretmenlik yapmaktır Küçük Meram kendilerine bu imkanı Sağlayan herkese teşekkür etti.

Eğitim gördüğü eğitim merkezini ve kendisine iyi davranan öğretmenlerini çok sevdiğini ifade eden Haliliye Milli İrade Meslek ve Teknik Anadolu lisesine eğitim gören Suriyeli öğrenci Fatma, tıpkı özel bir okulmuş gibi devam ettiği eğitim merkezinin çok güzel olduğunu söyledi.

Okula giden Suriyeli çocuklar burada gördükleri eğitimden çok memnun olduklarını söyleyerek Türkiye'de okuyup burada yaşamak istediklerini söylediler

Anahtar Kelimeler:
UrfaSurıyeOgrencıOkul
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49