Öne Çıkanlar Savaştan Kaçtı Şanlıurfada Ressam Oldu 1 Mayısı işçilerle kutladı Şanlıurfada pamuk toprakla buluştu ŞOK uygulama sonucunda yakalandı Alın teri ve emek en yüce değerdir

Bu haber kez okundu.

5. ve 9. sınıflar okulda yüz yüze eğitime başladı

2020-2021 eğitim dönemine evlerinde başlayan milyonlarca öğrenci kademeli olarak okula dönmeye devam ediyor. İlk etapta okul öncesi ve 1. sınıflar, sonrasında ise 2, 3, 4, 8. ve 12. sınıflar için yüz yüze eğitimi başlamıştı. Şanlıurfa'da bu yıl ilk kez liseye başlayan 9. sınıflar ve 5. sınıflar yüz yüze eğitime başladı.

Covid19 salgını sonrasında Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı önerileri doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı kararıyla Türkiye'de yüzyüze eğitim başlıyor. 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında Şanlıurfa'da okul öncesi 1, 2, 3, 4, 8. ve 12. sınıflar ders başı yapmışlardı. Bugün de 5. sınıf ve 9.sınıf yüzyüze eğitim-öğretime başladı.

Uzun bir sürenin ardından 5. ve 9. sınıf öğrencileri okula adım attı. Yüz yüze eğitim, diğer sınıflarda olduğu gibi haftada iki gün şeklinde gerçekleştirilecek. Okullarda öğrencileri, öğretmenlerin ve toplum sağlığının riske atılmaması için MEB tarafından birtakım önlemler alındı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM NASIL OLACAK?

5 ve 9. sınıfları kapsayan okullarda öğrenim haftada 2 gün yapılacak. 5. sınıflar için toplam 12 ders saati ( 2 gün, 6+6), imam hatip ortaokullarında ise haftada 2 gün toplam 14 ders saati (2 gün, 7+7 ) şeklinde gerçekleştirilecek.

Lise 9. sınıflarda ise haftada 2 gün toplam 8+8 şeklinde toplam 16 ders saati yapılacak.

Okul içerisinde ve sınıflarda öğrenciler sosyal mesafeyi gözeterek hareket edecek sıralarda ona göre ayrılacak. Haftada iki gün gerçekleştirilecek derslerin süresi 30’ar dakika, dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak.

9. SINIFLARDA İLK HEYECANI

İdareciler tarafından veli ve öğrencilere sık sık sosyal mesafe ve hijyen konusunda uyarılar yapıldı.. Yüz yüze eğitimin ilk günü için heyecanlı olan çocukların okullarını özledikleri gözden kaçmadı.

İsteğe bağlı okula başlayan öğrencilerin yanında, çocuklarını okula göndermek istemeyen velilerin ise uzaktan eğitim yoluyla öğrencilerinin eğitimini sürdürebilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49