Size basit bir soru:
     Çarşı pazarda Mahalli Genel seçim heyecanını yaşıyor musunuz?
     İnanıyorum ki, büyük çoğunluğunuz, ‘asla!’ diyorsunuz…
     Ne yalan söyleyeyim ben de seçim heyecanını ne yazık ki çarşı pazarda göremiyorum… Hatta çoğu zaman kendi kendime konuştuğumda da ‘Nerede o eski seçim ortamı? Havası?’ deyip duruyorum.
     30 Mart mahalli genel seçimlerine 29 gün kaldı.
     Siyasi parti gene başkanları daha da önemlisi AKP lideri bu seçimi adeta Mahalli genel seçim havasından çıkartıp Genel seçim havasına soktu.
      Nedeni çok basit.
      Bu seçimi bundan sonra atacağı adımlar açısından olmak! Ya da olmamak’ olarak yorumluyor da ondan.
       Urfa’ya genel olarak baktığımızda Büyükşehir Belediyesi için iki aday ismi ön plana çıkmakta.
       Birincisi, AKP adayı Celalettin Güvenç
       İkincisi, BDP adayı Osman Baydemir
       Diğerleri için yarışıyorlar konusunda bir şey söylemek istemiyorum. SP, CHP, MHP ve diğer partilere mensup Büyükşehir adayları ile ilgili yorumu ve takdiri halka bırakıyorum.
       Güvenç ve Baydemir birbirleri ile Büyükşehir Belediyesi için yarışırken, diğer partilerin adayları ise iddia ediyorum şimdiden bir yıl sonra yapılacak olan Milletvekili Genel seçimlerinde listede yer bulabilmenin hesabını yapmaktalar.
       Sadece onlar mı?
       Hayır!
       Birçok ilçe başkan adayları, Belediye Meclis adayları ve listede yer bulamayanlar ve de partililerin hesaplarını şimdiden Vekillik üzerine olduğunu göz ardı etmemek gerekir.
       Bana göre büyük yanlışlıklar içindeler.
       Nasıl mı?
       Anlatayım.
       Eğer Mahalli Genel seçimlerinde varlıklarını ispatlayamayanlar, kendi seçim bölgeleri, ilçelerinde, mahalle ve köylerinde Rüştülerini ispatlayamayanlar yarın ne yüzle parti liderlerinin karşısına çıkacak ve Milletvekilliği için yer isteyecekler?
       İşte siyaseti kendi hesaplarına göre görmek ve sadece günü kurtarmak adına düşündüklerinden dolayı kaybediyorlar.
       Kurumsallaşamamamın bedelini ödüyorlar, ödemeye de devam edecekler. Bir iki billboard ilanı, iki televizyon programı ile SİYASETİ yaptığını düşünler ne yazık ki tamamen kaybedenlerdir.
       Gündüz ortalıkta görünmeyip, akşamları bir iki mahalle toplantısı, birkaç yeri gezip sonrasında da çiğköfte yemeyi siyaset olarak düşünenler her zaman kaybetmeye mahkûm olduklarını, olacaklarını asla unutmamalılar.
       Mahalli genel seçimlerinde boy gösterip şimdiden Milletvekilliği hesabı içinde olanlara, milletvekilliği sıralama pazarlığı yapanlara ve de en önemlisi siyaseti hakkı ile yerine getiremeyenlere naçizane tavsiyem taslarını, taraklarını toparlamaları ve çekip gitmeleridir… inanın böyle yapmaları başta kendilerine sonrasında da mensubu bulundukları partilerine yapabilecekleri en büyük iyilik olmuş olacaktır….
 
       Yeniden buluşmak umudu ile…