Öne Çıkanlar urfahaber sanlıurfa urfa haber Canpolat İle Caddeler Işıl Işıl Bir Görünüme Kavuştu Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Fakıbaba Arkeoloji Öğrencilerine Urfa’yı Anlattı
Şanlıurfa’ya gelen 44 Üniversiteden 600 öğrencinin katıldığı sempozyumda konuşan Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa’nın tarihin en eski şehri olduğunu söyledi. Göbeklitepe’deki arkeolojik kazılarla Şanlıurfa’nın 12 bin yıllık tarihinin olduğunun ortaya çıktığını hatırlatan Fakıbaba ”O Göbeklitepe de 12 bin yıl önce yaşayanlar benim hemşerilerim. Düşünsenize benim hemşerilerim 12 bin yıl önce neler yapmışlar. Nasıl o taşları taşıdınız? O figürleri o taşların üzerine nasıl resmettiniz? Nasıl bir sanatçılarmış?” diyerek hayretlerini 44 Üniversitenin 600 öğrencisiyle paylaştı.
Almanya’da katıldığı bir panelde kendisini “Dünyanın en eski insan boyutunda heykelinin yapan adamın hemşerisi” şeklinde takdim ettiklerini aktaran Fakıbaba, şöyle konuştu;”Siz arkeoloji öğrencileri çok şanslısınız. Siz arkeologların çalışmalarıyla Dünya’nın tarihi ortaya çıkıyor. Biz Urfa’da göreve başladığımız günden beri. Ekip halinde Eski Urfa’ya, Eski Urfa’nın sit alanlarına çok önem veriyoruz. ben zaten Urfa’yı sizin gibi yabancı misafirlerimize anlatırken 3 S ile 5 M ile 3 T ile anlatıyorum. Bu rakamları toplarsanız 11 ediyor. Bu da tam bir takım.3-5- yani bazen soruyorlar. Hatta bazen soruyorlar. Başkanım senin şu 3 S’den biri neydi. Demek ki hakikaten etkili oluyor. S’ler arkadaşlar, geldiğimiz günden beri Urfa’nın Surlarını ortaya çıkartıyoruz. İkinci burada Su var. Atatürk Barajı. Biz Atatürk Barajından aldığımız suyu içiyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde şehrinde su problemi olsa bile Allahın izniyle Şanlıurfa’da su problemi yok. Biz bu suyu şimdi şehrin ortasından akıtmaya çalışıyoruz. Üçüncü S de sokaklarımız. Lütfen Urfa’nın sokaklarını gezip görmeden gitmeyin. Tarihi sokaklarımızı öyle güzelleştirdik ve ortaya çıkarttık ki mutlaka görmelisiniz. Urfa’yı tanıtmak için kullandığım 5 M ise müziğimiz. İbrahim Tatlıses, Müslüm Gürses, Kazancı Bedih, Nuri Sesi Güzel, Seyfettin Sucu ve daha birçok değerimiz var. Sıra Gecelerimiz var. Müzik deyip geçemezsiniz. Urfa müziği ile ünlüdür. Biz de belediye olarak Müzik Müzesi yaptık ve adına İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi dedik. İkincisi Meydanlarımız. Üçüncüsü Mutfağımız. Dördüncüsü Mağaralarımız var. Hepsi çok otantik ve turizme kazandırıyoruz. Beşincisi ise Müzelerimiz. Mutfak müzemiz. Arkeoloji müzemiz. Mozaik Müzemiz. El Sanatları müzemiz gibi daha birçok müzemiz var.3 T’lerimize de Tarım, Turizm ve Ticaret var. Urfa bu konuda da çok zengin bir ilimiz.”
    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49