Dört bir yandan şehit haberleri geliyordu.
 
Dağlıca’dan gelen 16 MEHMET’in şehit haberi yüreklerimizi dağladı. Gağlıcayı henüz unutamamış, son yolculuklarına gönderememişken bu kez kahpe pusu haberi IGDIR’dan geldi.
 
12 Polisimiz şahit olmuş, 3 polisimiz ise yaralıydı.
 
Dün bu köşemden ‘Yeter Artıkkkkkk!’ diye haykırmıştım. Ama nedense birilerine yetmiyor işte. Ülkenin dört bir yanı kan gölüne dönmüş durumda huzur adına, barış adına, kardeşlik adına kılını kıpırdatan kimse yok!
 
AKİLLER neredesiniz?
 
AYAĞA KALKIP, BULUŞMALAR DÜZENLEYİP, KAN GÖLÜNE DÖNÜŞEN ÜLKE için ayağa kalkmanız için ille de Cumhurbaşkanı ya da Başbakan’dan davet mi bekliyorsunuz?
 
Hani sizler AKİL insanlardınız?
 
Tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ile anıyorum. Mekânları cennet olsun.
 
İnsanlık nedir?
 
İnsanlık, insanlar arasındaki ilişkilerde, insanca davranışları içeren, ahlak ve erdemlikle donalı bir ruh yapısı ki, gerçek anlamda insanı insan yapan bu yapıdır.
 
İnsanı diğer yaratıklardan ayıran, düşünce, ifade, irade, seziş vicdan, anlayış gibi öğelerdir. İnsanı da kendi grubundan farklı yan farklar var ki, o da, insanlık anlamında yerini bulan, insanca davranış, tutumlardır. Beden yapısındaki benzerlikler, insanı insan yapmaz. Acıma hissi, iyilik, kardeşlik duyguları, uygulama eğilimleri gibi hak, hakikat yollu faaliyetleri yaşatan kişi insandır. Kim ki bu erdemlikten mahrum o kişi kaba, sevimsiz, çirkindir.
 
 Bu zihniyette olanları ne Allah, ne de kulu sever. Gerçek manada insan, gerçek manada müslümandır.  Yeter ki iman ve vicdan sahibi olsun. Dinimizin temel amaçlarından biri de haram olan faaliyetlerden uzak olup, insanlık ziynetiyle donatmaktır.
 
Türkiye böylesine sıkıntılı ve de kanlı ortamda 1 Kasım’da sandığa gidecek.  Aday adayı olanların %80'ni, ömür boyu değer kaybetmeyecek hisse senedi alma peşindedir. Bu borsa başka bir borsadır. İki yıl Milletvekilliği yap ömür boyu en yüksek derecede emekli maaşı al. Böyle bir borsada herkes hisse senedi alama gayreti içerisinde olur. Ayrıca bu borsanın extra gelirleri de çoktur. Seçimlerde topluma hizmet etme yarışı yerine bencillik daha da ağırlık kazanıyor.
 
04-Eylül Cuma günü Harran Belediye başkanı ve aynı zamanda Kıbrıs Gazisi olan Mehmet ÖZYAVUZ'un yayınladığı şehit mesajını okudum ve çok stratejik önemi olan konuları kaleme almış ve değerli okuyucularımın huzurunda, kendisini kutluyorum. Mehmet ÖZYAVUZ, ‘Harran ovasına yetim muamelesi yapılıyor!’ diye değinmiş.  Asıl yetim muamelesi gören Yüce Türk Milleti ve Şanlıurfa'yı da buna ilave edebiliriz. Bencillik ahlakına bulaşanlar aday gösterilirse, Türkiye-Şanlıurfa-Harran Ovası ve dolayısı ile bölge tabi ki yetim kalacaktır, kalmaya da mahkûm olacaktır.  Hangi parti Allah'a inanan, Vatan sevgisi olan, toplumsal sorunları ilk planda tutan, eğitim ve yeniliklere önem verenleri tercih ediyorsa o adayların bulunduğu partiye oy verilmelidir ki, Şanlıurfa'mız dünya'nın 4'ncü kutsal şehri olduğunu kanıtlasın.
 
Evet, tam bu noktada şuna da özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum. Şanlıurfa toplama bilgisayar teknolojisine dönüştürülmek isteniyor. Şanlıurfalılar olarak bu tehlikeli oyuna dikkat etmeliyiz! Bazı adaylar riyakârlığa odaklanarak, parti genel merkez yetkililerini yanıltanlara, parti yetkilileri dikkat etmelidirler!
 
Şanlıurfalı hemşerilerime önemli bir konuyu hatırlatmakta da fayda vardır: Kimse Şanlıurfa'yı arka bahçe olarak görmesin. Şanlıurfa'nın ithal adaylara ihtiyacı yoktur. Onun içindir ki, ithal aday gösteren partilere de dikkat etmeliyiz! İthal adaylar, Allah korusun Şanlıurfa’yı toplama bilgisayara dönüştürürlerse kimse vah vah demesin.(Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda yaşananlar örnek olmalı)  Cenab-ı Allah, Yüce Türk milletinin, ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü savunan ve Şanlıurfa'mıza, hizmet için, Vatan sevgisini ruhunda taşıyanlara hizmet etmeyi kendilerine nasip etsin. Riyakârlığa odaklanarak Kibirlenip, bulundukları makam ve mevkilerini bencillik uğruna kullanıp haram kazanç elde edenleri de, Cenab-ı Allah yaptıkları her türlü işin bin kat karşılığını versin. Yazımı, emekli öğretmen Kamil Bozdağ’ın bir şiiri ile noktalamak istiyorum. 
 
   
Mahlukatın muteber, şereflisi insandır.
 
Bu, ayeti kutsidir, Kur'an dili beyandır.
 
İnsanlık ise, insanlık yolu üzere olandır.
 
Gerçek insan vasfında temel şarttır insanlık.
 
 
 
İbadetin amacı, müslim insan yaratmak,
 
Hakikatı, doğruyu o insanda yaşatmak,
 
İnsanlıkla, insanı tezyin edip donatmak
 
İnsan yaşam, bahtında bir devlettir insanlık.
 
 
 
Farklı tutum gösteremez, zengin, fakir bir onca
 
Tercih, ayrım gözetmez bir görüşte insanca
 
İslam, iman şartına sahip bir ruh, inanca
 
Hakka giden yollarda bir ışıktır insanlık..
 
 
 
Yeniden buluşmak dileği ile..
  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49