Son zamanlarda Ankara ve Genel Merkez endeksli yaşananlardan dolayı maalesef siyasete ve en önemlisi de içimizden çıkan siyasetçilere toplumda güven azalma olmakta.
Peki, bir Milletvekili nasıl olmalı?
İşte bugün sizlerle örnek bir milletvekili nasıl olmalı? Neler yapmalı? Nelere dikkat etmeli? Gibi konular üzerine sohbet etmek istiyorum.
Aslında Milletvekili seçilen birisi için ilk ve en önemli imtihan TBMM’de yapılan ilk birleşimdeki halk önündeki yemin ile başlar.
Milletvekili;
BİR: Anayasaya sadakatten ayrılmama,
İKİ: Hukukun üstünlüğüne bağlı kalma,
ÜÇ; Devletin varlığını ve bağımsızlığını koruma,
DÖRT; Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü koruma,
BEŞ; Demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı kalma,
ALTI: Herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ayrılmama,
YEDİ: Milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruma,
Adına verdikleri yeminli sözle başlar.
Bir seçmen için Ankara’ya gönderdiği Vekilinden yukarıdaki bu sözlerle birlikte birde sırası ile, Söze Bağlılık, Doğruluk, Dürüstlük, kendisinin ve yakın çevresinin çıkarlarını gözetmeme, sorumluluk duyma, bütünlük, tarafsızlık, açıklık, liderlik, güvenirlik, yürütmeye saygı, yargıya saygı, çıkar gruplarından uzak kalma, demokratlık, yasalara uyma, birbirine saygı, bağımsızlık ve buna benzer çok önemli başlıklardaki konu ve konularda da dikkat ister.
Evet, 17 gün gibi kısa bir süre sonra seçmen erken genel seçim için sandık başına gidecek. Elini vicdanına koyacak ve kalbini dinleyerek oyunu kullanacak.
Takım tutar gibi parti mi?
Yoksa hizmet geleceğine emin olduğu parti ya da aday tercihi mi?
Urfa seçmeni artık eskisi gibi ‘ağam ne derse o!’ ya da ‘parayı veren düdüğü çalar!’ misali ile hareket etmemekte.
Bir kamyon taş ya da kum’a artık oy verilmemekte.
Seçmen sandığa gitmeden aklını iyi kullanmakta ve yukarıda sıraladığım örnek vekili bulma yolunda artık tercihlerini ortaya koymakta. Yukarıda saydığım özellikleri artık seçmen adayda aramakta.
1 Kasım’daki seçim bu bakımdan bana göre çok daha farklı ve ilginç sonuçlar ortaya koyacak. İnanmayan varsa 17 gün daha sabretsin ve sonucu görsün.
 
Yeniden buluşmak dileği ile. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49