1 Kasım’ın üzerinden bugün itibari ile tam tamına 43 gün gibi bir süre geride kaldı.
Peki, bu süre içerisinde ne oldu?
Neler olmadı ki!
En başta AKP tek başına hükümet oldu. Yeni meclis başkanı seçildi. Yeni kabine oluşturuldu. Yeni hükümet TBMM’de güvenoyu aldı ve daha neler? Neler?
Düşürülen Rusya uçağı, Irak, Suriye, öldürülen Diyarbakır Baro başkanı ve buna benzer konulara girmek istemiyorum.
Üst üste yaşanan Şehit konularına ise hiç girmek istemiyorum.
Gelelim asıl konumuza.
Yani, Muhalefet nerede ve ne yapıyor? Sorusuna cevaplar bulmaya.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa modelini öne sürerek ‘Başkanlık’ konusunu gündemde tutmaya devam ediyor.
AKP lideri ve Başbakan bildiğimiz üzere seçim öncesi meydanlarda halka vaat ettiği sözleri yerine getirebilmenin gayreti içerisinde.
Peki, CHP, HDP ve MHP nerede?
İşte bugün bana göre Türkiye’mizin en önemli sorun ve sıkıntılarından birisi bu diyebilirim.
Ana muhalefet partisi CHP başta olmak üzere HDP ve MHP ne yazık ki sadece kendileri senaryolarını yazıp kendilerinin başrol ve figüranlık yaptıkları filmlerde oymamaya devam ediyorlar.
Yani anlayacağınız kendi filmleri ne yazık ki reyting almamaya hatta izleyici kaybetmeye bile devam ediyor.
Oysa şimdi gündemde ‘Başkanlık’ ve ‘yeni anayasa’ gibi iki önemli devasal konu var. Gönül ister ki, CHP ve MHP kendi iç çekişmelerine bir an önce son versinler ve sinerjilerini, enerjilerini kamuoyunu aydınlatmak ve taraftar toplayabilmek adına sadece böylesi iki önemli konuya kendilerini endeksleyebilseler.
Kendilerini yeni Anayasa ve Başkanlık gibi böylesine önemli konuya vermesi gereken bir başka siyasi parti ise HDP olmalı.
Eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘seni Başkan yaptırmayacağız’ sözü ile bu işin olamayacağını artık HDP yönetimi iyi bilmeli. Bir ayağı kandilde, bir başka ayağı İmralı’da olan ve yine bir eli Avrupa’da diğer eli ise eş başkanlık arasında kalan HDP’nin adeta her tarafı bir başka yana kaymakta.
Evet, bugün önümüzde ‘Başkanlık’ ve ‘Yeni Anayasa’ gibi çok önemli iki iç konumuz bulunmakta. Tabi ki komşularla olan sorunlarımız, çevremizin ateş çemberinde olması ve yine iç konularda yaşamakta olduğumuz sorunlar ve sıkıntılarda unutulmamalı.
İşte bu gerçeklerden hareket ederek, CHP ve MHP kendi içlerindeki iç çekişmelerini bir an önce nihayetlendirmeli ve yüzlerini bu sorunlara çevirmeliler. HDP’de elleri be ayaklarına hâkim olup yönetimde yer alanlar gerçekleri görüp ona göre karar vermeli ve harekete geçmeliler.
Aksi takdirde yarın bir yeni seçim olsa MHP ve HDP yüzde 10’luk barajın altında kalacaklar. CHP ise sadece yüzde 20 ile 26 arasında gidip gelir. Meydan ise tamamen AKP’ye kalır benden söylemesi.
CHP, MHP ve HDP’nin içinde bulundukları uykulu durumdan bir an önce uyanıp, gerçek meseleler ile ilgilenmeleri temennisi ile…
 
Her şey gönlünüze göre olsun.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49