Geride kalan hafta sonu AKP’nin Ankara’da 5. olağan büyük kurultayı vardı.
 
Ne oldu?
 
Olan çok basit.
 
BİR: Saray’ın işaret ettiği ve bir gün önce gazetelerde sayfa sayfa yer alan isimler listeye girdi.
 
İKİ: AKP lideri ve Başbakan Davutoğlu, MKYK’de istediğini gerçekleştiremedi.
 
ÜÇ: AKP MKYK’de Gül’e yakın isimler liste dışına itildiler.
 
DÖRT: AKP MKYK’da Urfa’nın üzeri çizildi.
 
Evet, ister kabul edin, ister etmeyin!
 
İster, iyi oldu deyin, ister demeyin!
 
İster, gülün, ister ağlayın!
 
Ama Urfa olarak halimiz böyle işte.
 
Nurettin Nebati, Mazhar Bağlı ve Zeynep Karahan Uslu, MKYK’da liste dışına itildiler. Bu üç isim Abdullah Gül’cüler miydi? Gülen’i seviyorlar mıydı? Kimin başına ne geldi ve ne oldu? Bilinmez ama bilinene artık bir gerçek var oda Nebati, Bağlı ve Uslu’nun artık partide sadece düz bir vekil oldukları ve partinin önemli karar mekanizmasının dışına itildikleridir.
 
18’inde yeni milletvekili isimleri açıklanacak. AKP’de neler olur bilinmez ama bana soracak olursanız AKP’de sürpriz bazı isim değişikliklerinin yaşanacağıdır.
 
Urfa’nın ithal bir isime ihtiyacı var mı?
 
Hayır yok.
 
Ama iddia ederim ki yine liste başına ithal bir aday oturtulacaktır. Çünkü memleketimizin kaderi maalesef böyle. Biz kendi insanımızın ayağına çelme takıp, birbirimizin terazisini hafif tartar iken, dışarıdan hiç tanımadığımız bir isim gelip liste başına yerleştirilebiliyor.
 
Evet, 18’inde açıklanacak olan listede liste başında yine ve yeniden Faruk Çelik’i görür isek hiç şaşırmayalım. Listede ayrıca Kasım Gülpınar’ın yerine de M. Fatih Bucak’a da rastlar isek buna da hazırlıklı olalım.
 
Listenin Ova, Birecik ve Halfeti ile Suruç’un yanı sıra Viranşehir ayağında da değişime gidilebilinir. Bu seçimde listelerde iddia ederim ki, feodal yapınan ayağı daha kuvvetli olarak karşımıza çıkacak.
 
AKP’de bunlar yaşanırken, HDP’de ise farklı ve fazla bir değişimin olabileceğine ihtimal veremiyorum. Büyük değişiklilik yaşanmadan bir öncesi liste esas alınmış olur.
 
Urfa’da listelerin değişimini CHP’de görmeye hazırlanalım. Vedat Melik liste başı olmasına kesin gözü ile bakılıyor. Bana göre de Vedat Melik, yerinde isabetli bir karar. CHP Urfa listesinde büyük bir sürpriz olmaz ise üç bayan ismine de rastlayacağız gibi! Gençlik ağırlıklı olup fakat tabana ve özellikle CHP’den bir şekilde küsmüş, kırgın ve kızgın olanları bu oluşumda yeniden CHP saflarında göreceğiz gibi. Çünkü, Vedat Melik ismi Urfa’da CHP’ye ve CHP’lilere şimdiden bir sinerji kazandırmış gibi.
 
Urfa MHP’de neler oluyor? Neler yaşanıyor inanın bende takip edememekteyim. MHP’de bu seçime mutlaka bir liste çıkartacak ama listede kimler yer alır? Bu listenin lokomotifi kim olur? Neler yapabilirler onu da zaman bizlere gösterecektir.
 
Evet, AKP kongresi sonunda Urfa MKYK’den ne yazık ki dışlandı! Ötelendi! Gönül isterdi ki 7 milletvekili kazandırmış bu ilden esaslı bir isim MKYK’de yer alsaydı. Urfa olarak bunu samimi olarak bekliyorduk. Demek ki bizim vekiller Saray ile çooookkk uzak mesafedeler çoookkkkkk!
 
 
 
Yeniden buluşmak dileği ile..
  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49