1 Kasım Milletvekili Genel seçimlerinin üzerinden 38 gün gibi bir süre geçti. Yeni hükümet kuruldu. Yeni meclis başkanı seçildi. Hükümet meclisten AKP’nin oyları ile güven oyu aldı ve AKP açısından işler tabir yerinde ise tıkır tıkır işlemeye devam ediyor.
AKP için işler sadece TBMM’de mi tıkırında?
Hayır!
Bu hafta sonu yani Pazar günü seçim olsa AKP yine tek başına iktidar. Hem de daha fazla vekil sayısı ile hem de!
AKP için bunu nerden çıkartıyorsunuz? Diye bilirsiniz.
MAK danışmanlık tarafından yapılan son anket bunun en açık göstergesi. Son ankette AKP adeta rekor kırıyor. MAK’ın son anketinde AKP’nin oy oranı yüzde 53.5 oranında gösteriyor. Yani parti kurmaylarının tam saha pres uygulaması halinde bu rakam yüzde 60’ları bile görebilir.
Gelelim son ankette ortaya çıkan bir başka gerçeğe. Yani MHP’nin yüzde 10 sınırında olup, HDP’nin ise yüzde 10’luk ülke barajının altında kalış gerçeğine.
MAK Danışmanlık tarafından 1 ile 4 Aralık tarihleri arasında 30 Büyükşehir ve 25 il ile 163 ilçede 5 bin 500 kişi ile yaptığı bir anket çalışması oldu.
Ortaya çıkan sonuç ilginç.
Ankette AKP’ye yüzde 53.5, CHP’ye yüzde 24.5, MHP’ye yüzde 10.5 ve HDP’ye ise yüzde 9.5 oranında oy çıktı.
Bu sonuca bakıldığında 1 Kasım seçimlerinin ardından AKP’de yükseliş trendi devam ediyor. Buna karşın MHP ve HDP’de sistematik düşüş gözlenmekte.
Bugün çarşı pazarda dolaştığımızda da halkın arasından bunu hissede bilmek mümkün. Evet, Urfa’da AKP’nin oyu daha da yükselirken, CHP, HDP ve MHP ise dibe vurmaya devam diyorlar.
Tüm bu acı sonuca karşın ne yazık ki, bugün için AKP Urfa’da çalışmak adına dur durak bilmezken, CHP, HDP ve MHP il başkanlarını halkın arasında gören varsa ne olur beni haberdar etsin.
 
 
Yeniden buluşmak dileği ile…
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49