Önceki akşam sosyal âlemde ortaya bir AKP sıralaması atıldı. 
 
Nasıl mı? 
 
BİR; Faruk Çelik 
 
İKİ: Seydi Eyüpoğlu
 
ÜÇ: Ahmet Ersin Bucak 
 
DÖRT: Feyyaz Gündoğan 
 
BEŞ: Aydın Mirkelam 
 
ALTI: Ahmet E. Fakıbaba 
 
Diye liste uzayıp gidiyor. Doğru mu? Değil mi? Bilinmez ama sosyal âlemde şimdi HİT olan Urfa AKP sıralaması böyle… 
 
CHP’de liste başı Vedat Melik. 
 
HDP’de Osman Baydemir. 
 
MHP’de ise şimdilik net bir şey yok! Hasan Sungur bile MHP ile yolunu ayırıp, AKP’ye selam verdi. Durumu gidin sizler tahmin edin. 
 
Buraya kadar her şey yerinde ve düzgün görünebilir. Fakat benim anlayamadığım 2011 Milletvekili Genel seçimlerinde Bursa’dan Urfa’ya gönülsüz gelen ve 1 Kasım’da yapılacak olan Milletvekili Genel seçimlerinde de yine Urfa yerine Bursa’yı adaylık konusunda tercih eden Faruk Çelik’in iki elinin halen neden Urfa’da oluşu ve özellikle AKP’nin siyaset kazanını ha bire alt üst etmekte. 
 
Evet, yukarıda saydığım liste doğru da olabilir. Yani Siverek bölgesi ile Ova’da bir değişime gidilebilir. İyi tamam da Siverek’teki değişim yani Kasım Gülpınar’ın liste dışı tutulup, Bucak’lardan birisinin listede yer alması bölgede nasıl bir antitepki verir onun da hesabını mutlaka yapmışlardır veya yapacaklardır. (Bana göre Bucak ismi listede yer alması halinde Sabahattin Cevheri – Seydi Eyüpoğlu örneği misali Kasım Gülpınar’da ‘yokum’ diyecektir.)  
 
Listedeki Ova değişimi oy artırımı AKP adına yaşatabilir. Çünkü Feyyaz Gündoğan, Akçakale’nin eski Belediye Başkanı. Önemli bir güç ve potansiyele sahip olmak ile birlikte teşkilatçı yapısı ile bölgede tüm ileri gelen aşiretleri kendisinin de bir aşiret reisi olması hesabı ile sandıklara oy olarak akıtabilir. 
 
Yani, Faruk Çelik bir tarafı kazanayım derken diğer tarafı yıkmış olmasın. İşte Pazartesi günü öğleden sonra Karaköprü Belediye Başkanlık seçimi vardı. 31 meclis üyesinden 30’unun (AKP’li bir üye kutsal topraklarda) hazır bulunduğu seçimde AKP genel merkezi son anda Belediye Başkan yardımcısı ve meclis üyesi İsa Kızıldemir’i aday gösterdi. Bu durum karşısında diğer üç aday Cihan Canbeyli, Ahmet Kaytan ve Sabri Yetim geri adım attılar. İş tamam denildiği anda bu kez AKP’nin tabanından gelen ve aynı zamanda Meclis üyesi olan Metin Baydilli ortaya çıktı ve adeta AKP Genel merkezine de rest çekerek ‘Hodri meydan’ dedi. 
 
Pazartesi günkü oylamada 15’e 15 oy eşitliği yaşandı. Ve dün saat 11.00’de yapılması planlanan ikinci tur oylamada yeterli çoğunluk sağlanamadı ve öğleden sonra saat 13.00’e ertelendi. 13.00’te başlaması beklenilen buluşma 45 dakika gecikme ile başlayabildi ve iki adayın yarıştığı ikinci tur oylamada İsa Kızıldemir 16 oy, Metin Baydilli ise 14 oy aldı. Yapılan üçüncü tur oylamada ise yine her iki adaya 15’er oy çıktı ve dördüncü tur oylamaya gidildi. Dördüncü tur oylama ise Metin Baydilli 16 oy alarak Karaköprü’nün yeni Belediye Başkanı seçilmiş oldu. 
 
Yeni Başkan Metin Baydilli’ye yeni görevinde başarı dileklerimi sunuyor ve ‘Hayırlı olsun. Allah utandırmasın’ diyorum. Öte yandan rakibi İsa Kızıldemir’e de verdiği onurlu mücadelesinden dolayı kutluyorum. Amma,  ikinci tur ile dördüncü tur oylamada derin bir U dönüşü yapan Meclis üyesi kim ya da kimler acaba diye de kendi kendime sormadan da edemiyorum. 
 
Bana göre sonuçtan öte ortaya konulabilen öz duruş çok daha önemliydi. İşte Metin Baydilli’nin ‘bizler partili olabiliriz ama köle değiliz!’ dercesine çıkışını yaptı ve belki de sessiz milyonların adeta bu noktada sesi, soluğu oldu. Çünkü AKP’nin bu seçimden sonra siyaset kazanındaki yeri ve konumu çok daha farklı olacak. Daha önceleri partililer topuk selamı verip, Genel merkezden gelen her isteğe ‘başüstüne’ derken artık bir değişim dönüşümün işareti olarak yanlışı yanlış ya da ‘bizim de düşüncelerimize saygı duyun. Bizleri önemseyin. Bizsiz hareket etmeyin’ mesajı artık çok daha net olarak verilmiş oldu. Yani dünkü bu oylamada AKP Genel merkezi derin bir yara almış oldu.  
 
İşte Faruk Çelik’in durumu da aynen böyle. Çelik, Bursa’dan aday adayı ama bir eli, bir ayağı ha bire Urfa’da ve durmadan Urfa’da birçok şeyleri istediği yönde değiştirip duruyor. İşin garip olan tarafı ise ‘neden bize Bakanlık verilmiyor!’ diye bağırıp çağıran bizim vekiller ile vekil adaylarının da, teşkilatın da, partililerin de bu duruma seyirci kalıp, el iyisi ev delisi rolünü halen oynamaları. 
 
İşte bugün Urfa’nın daha sağlıklı, aydınlık, mutlu ve huzurlu olmak ile birlikte adaletli bir seçimi, tercihi ve Urfa’lının gerçekten siyasette ve Ankara üzerinde çok daha etkili olabilmesi adına bir değil birçok yüreği ateş gibi, elif gibi eğilmeyen, mücadeleci, azimli ve istediğinin farkında olabilen METİN’lere ihtiyacımız var… Aksi takdirde Urfa olarak daha çok Artvin kökenli Bursa sevdalısı birisinin senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı ve biz URFALILARIN figüranlık yaptığı filmlerini izlemeye devam ederiz…  
 
Haksız mıyım? 
 
Sonuç itibari ile isminin Metin olması ile yetinmeyip, Metin olmanın ötesinde Metanetli duruşu ile zafere adını yazdıran Karaköprü’nün yeni Başkanına bir kez daha başarı dileklerimi iletiyorum.   
 
Yeniden buluşmak dileği ile. 
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49