Bundan bir süre önce Urfa merkez ve Ova’nın siyasi havası ile ilgili yazılar yazmıştım. Her iki analizimde de ortak nokta ‘siyasi havanın’ henüz ne Urfa merkeze ne de Ova’ya yeterince etkin olamadığıdır.
      Bugün sizlerle merkez ilçelerimizden Karaköprü’nin siyasi havası üzerine sohbet etmek, yaşanan genel havayı sizlerle paylaşmak istiyorum.
       Karaköprü’de de şimdilik siyasi hava Urfa merkez ve Ova’daki gibi sessiz ve sakin! Yarın AKP’nin ilçe adayının netleşmesi, akabinde diğer siyasi partilerinde adaylarını metleştirmesi ile durum daha da renkleşeceği bir gerçek.
      Karaköprü’de her şeye rağmen bugün için görülen siyasi hava diğer ilçelerimizden çok daha farklı ve renkli…
      Karaköprü’ye renk katan en önemli güzellik mahalle muhtar adaylarının varlıkları. Belediye meclis adaylarının farklılıkları ve de mevcut bazı siyasi adaylarının renkli bir çalışma terendi içinde oluşları.
        Karaköprü’ye bakıldığında ilk gözlenen şey özellikle boş olan dairelerin balkonlarının bir şekilde Belediye başkan adayları ya da muhtar adayları tarafından adeta paylaşılması.
        Sadece boş daireler mi?
        Hayır!
        Dolu olan birçok dairelerin de balkonları siyasi parti adaylarının, bağımsız adayın ve de muhtarlar tarafından çeşitli dövizlerle renklendirilmiş olunması.
        Bugün ya da yarın AKP’nin adayını açıklaması, ortaya çok daha farklı görüntüler çıkartabilir. İlçede yeni Bağımsız adayların çıkabileceği gibi, adaylık kervanına DP, SP, BDP, Bağımsız adaylardan sonra AKP, CHP ve MHP’nin adaylarının da netleşmesi ile durum daha da renkleşecek gibi.
       Bugün için Urfa merkezde Büyükşehir Belediye Başkan adayı heyecanını göremeyenler ile merkez ilçelerde heyecan yaşamak isteyenleri Karaköprü’ye seçim heyecanını yaşamaları ve seçimini nabzının tutmaları adına davet ediyorum.
       Balkonların renkliliği, inşaat halindeki binalara asılan büyük dövizler, muhtar adaylarının renkli propaganda çalışmaları, Belediye meclis adaylarının pankartları çok güzel bir tabloyu ortaya çıkartmakta.
       Temennim bu güzel görüntülerin sayısının daha da artması ve huzur içerisinde, barış içerisinde bir seçim atmosferinin hep birlikte yaşanması ve hak edenin kazanmasıdır. 
 
       Yeniden buluşmak dileği ile…