Bugün günlerden mübarek Cuma.
Öncelikle hepinizin Cumasını tebrik ederim. Bugünün hepimize hayırlar, mutluluk, sağlık ve huzur getirmesine, nasip olmasını dilerim.
İstedim ki bugün sizlerle siyasetin o ağır havasından biraz dahi olsa uzak tutup, Cuma gününe de hürmeten güzel bir konuda sohbet edelim. İşte bu nedenle de sizlerle “Hızır Aleyhisselamın dileği konulu, Azrail (a.s.) ile olan buluşmasını paylaşmak istiyorum.
Cenab-ı Allah başta rahmeti olmak üzere merhametini hepimizin üzerinden eksik etmesin. (AMİN)
***
Günlerden bir gün her zamanki gibi Allah'ı zikretmekle meşgul olduğu sırada Hızır (Aleyhisselam)ın canını almak için yanına ölüm meleği Azrail (Aleyhisselam)a gelir.
Hz.Hızır ...(Aleyhisselam) durumu anlayınca hüngür hüngür ağlamaya ve çırpınmaya başlar.
Bir ALLAH dostunun ölüm karşısında gayet metin ve soğukkanlı olmasını bekleyen Azrail (Aleyhisselam) ''Bu ne telaş, bu ne telaş ey Hızır, ne kadar yufka yürekliymişsin, ne bu gözyaşları, Ölümden mi, yoksa dünyadan ayrılacağından mı korkuyorsun'' diye sormuş.
Hızır (Aleyhisselam) 'Hayır. Tek korkum, öldüğümde Allah'ı biraz daha fazla zikir etmekten uzak kalışımdır. Çünkü ardımdan insanlar Allah'ı anarlarken, bol bol ibadet ve taatte bulunurlarken, ben bu eşsiz zevkten mahrum kalacağım. Hâlbuki ben kıyamete kadar Allah'ı anmayı ve Ona gece gündüz ibadet etmeyi diliyorum” demiş.
Bunun üzerine ALLAH(c.c) Azrail (a.)a´Ey Azrail,Hızır'ın ruhunu alma.Bırak yaşasın..Çünkü o yaşamayı kendisi için değil,benim için,beni daha çok anmak için istiyor. Bırak”ta kıyamete kadar yeryüzünde beni ansın, bana yalvarıp yakarsın´diye emreder. Ve böylece Azrail (a.s.) oradan ayrılır.
Hızır (a.s) yeryüzünde kıyamete kadar hayatı sürecek olan tek varlıktır. Ve devamlı olarak Allah'ı anmakla meşguldür. ALLAH (c.c) cümlemizi, yüce adını yüreğinden ve dilinden düşürmeyen gerçek müminlerden eylesin... Âmin. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adnan Karadağ 4 yıl önce

Bu konuşmada kesin kaynak varmı peygamber efendimiz Hz Muhammed sav efendimiz e böyle bir olayın olduğu bildirilmişmi saygılar

banner24

banner49