Her insan bir roman,
 
Başkahraman kendi olan.
 
Adı insan, içi her şey dolan.
 
Son sayfa bazen bir, bazen doksan.
 
İnsan, sanki insan,
 
Özü korsanlarınca boşalan,
 
Talihini rüzgâra kaptıran,
 
Başı ağıt sonu Gazze olan.
 
 
 
Ne demeli gidenler için, kalanlar için ne demeli? İsmailler yok kurbanlar çok, sen de ol olabilirsen kalkmazdan kervan. Yokuz zaten, sarılmış bedenlerimiz, sıkılmış perçemlerimiz. Eksilen IQ larımızı terazileyecek imanlarımızın da içinde boğdurulmuş İslam. Ve anti karamsar özdeyişler bestelemiş sahtekar bestekarlar ve nihavent ölümler hit listelerinde zirve tutar.
 
            Durmuyor biteviye hüsranlar, Yakupların görebilen gözlerine düşünce aklar. Yusuf’un gömleğini bekler çağlar. Gazzede Musa’nın daralan kalbinde büyür düğümler, Rahmana yakarır “ayır yollarını bu ümmetle israiloğullarının, yar denizleri boğulsun kurtulduklarını unutan yeniçağ Firavunlar.” 
 
           İnsan, başı zahmet sonu zahmet olan, gidenlere aldırmadan oyalanan, bir haber bülteni kadar akışkan asosyal paylaşımlar kadar yalan.
 
           Unutkan insan gidenlerin beden ölçülerine bakmadan çarşılara dalan. Rachel Corrie’ nin ismini çocuğuna vermez mi insan. Hıçkırıklara boğulur birileri İsminin önünde gayrimüslim olan. Bu hal ki kaç Müslüman’dan Müslüman.
 
          Sayılar bellendi gidenlerin ardından, 1-3-500 ve oldu mu 1500, bu kaçıncı 1500. Dahası çıkacak ya ardından selin, Mısırda yatıyor şehit bir gelin.
 
         Şehitler kervanı yollar aşıyor bakan bizler öylece dalıyor seyre. Norveçli doktorun alın öpüşü, Ronaldo’nun forması, gariplerin duası ışıldatıyor yollarını kervanın ve yol alıyor gittikçe hızlanarak hem de. Bir biz bakakalıyoruz şühedayı uğurlarken belki, Maverada bekleyenler birde.
 
         Varlığı fiillerine sunanlar şahadetleri ile var oldular, sözleri tarihte asılı kalanlar minik bebekler, evladına figanda anneler oldular. Öyle ya söz de değil ki hıçkırıklar, derinlerde kalan ahlar.
 
 Tükensin sözler öyleyse. Birikmiş öfkeler "Suçları Allah’tan başkasına kulluk etmemek" olanlar adınadır. Hakk’ın hükmüne razılar merhamet dilemez, sürer öyleyse. Ağıtlar onlara yalnızlık onlara, masumlukları mahşere…
 
 
Saygılarımla… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49