30 Mart Mahalli Genel seçimlerine 37 gün kaldı.
     30 Mart 2014’te yani yerel seçimlerden sonra nüfusumuzun yüzde 77’sinin ikamet ettiği 30 il, halkın seçtiği bir başkan ve yine halkın seçtiği meclisin bulunduğu yeni bir yönetim birimiyle yöneltilmeye başlanılacak.
       Neler mi olacak?
       Özetle;
       BİR: Yerel yönetimlerde çifte meclis dönemi sona erecek.
       İKİ: İl Genel Meclisi kaldırılacak.
       ÜÇ: Belediye Meclisi tek haline getirilecek ve onun başında ise seçilmiş Başkan yer alacak.
       DÖRT: Valinin yetkilileri azaltılacak.
       BEŞ: Seçilmiş Başkan ve Meclisin yetkileri arttırılacak.
       ALTI: il genelindeki bütün belde belediyeleri ve köyler kaldırılarak mahalleye dönüştürülecek.
       ÖZETLE, 30 Marttan itibaren Şanlıurfa’da yerel yönetimin yetki ve sorumluluk alanı eskisinden çok daha geniş ve güçlü olacak.
        Bugüne kadar Belediyeleri temizlik, park, bahçeler gibi şehri temiz tutmakla uğraşır halde hep görür idik. Fakat şimdi bundan böyle, merkezi yönetimden de gelen yetki ve güç devri ile artık Belediyeler halkın da katılımı ile kendi kendisini yönetir duruma gelmiş olacak.
       Büyükşehir ile birlikte Belediyeler daha da güçlü konuma getirirken, özellikle Valiliklerin yetkileri kısıtlı konuma da gelmiş olacak.
       İşte tam bu noktada seçilmiş Başkan ile atanmış Vali’nin yetkilerinin pratikte nasıl işleyeceği konusunda merkezi hükümet bir takım flu olan resmi özellikle yetki konusunda aydınlatmasında yarar var.
       Yetkilerin sınırları sanırım gelecek günlerdeki siyasi gündem konusu olacaktır. İşte birtakım sıkıntıların yaşanmaması, krizlerin önüne geçmek adına şimdiden geleceği görmekte ve yetki paylaşımı konusunda durumu netleştirmekte fayda var.
 
        Yeniden buluşmak dileği ile