Hızla geçti seçim süreci ve yeni başkanlarımız başladılar görevlerine, hayırlı olması dileklerimizle. Sonuç itibarı ile istediğimiz bir tablo oluştu diyebilirim ancak iki aydır heyecanla izliyor, büyük umutlarla bekliyoruz.
 
 
Dört başkan, Hükümet desteği falan ortam tam, yapılması gerekenlerde öyle çok. Gözlerim haberlerde, Urfa’mda bugün ne değişiklikler bekliyor bizi! Merakla geziyorum caddeleri inceliyorum her bir yeri. Biraz aceleciyim belki. Birkaç yıl beklesem mi ki.
 
 
Belediye otobüsündeyim, Urfa kart ne de büyük bir nimet otobüsler de lüks her dakika minibüsler. Dua gerek Fakıbaba’ya. Yol kenarlarına bakıyorum parkları inceliyorum. Özellikle Beykapısı civarındayım.  Mahmutoğlu kulesi ve surların onarımı, neydi buraların eski hali, Dua gerek Fakıbaba’ya. Yeni hal pazarı, kuru toptancılar yeni ve geniş yollar dua gerek Fakıbaba’ya. Abideden balıklı göle güzel ve geniş kaldırımlar, ağaçlar, çiçek kültürü, yüzme havuzları, dua gerek Fakıbabaya. Evlere kendiliğinden çıkan içme suyunu, mezarlıklardaki bakım, kilit taşsız kalmayan sokaklar, beyaz masa, online işlemler, turizm ve sosyal destek çalışmaları, daha bir çokları. Sabahın erkencisi, mütevazı ve çalışkan insan bir Urfalı olarak sana minnettarız.
 
 
Bu mirasın ardından eksiklikler veya gücünün yetmediği, başaramadığı yerler için sıra sizde diyoruz umutlanıyoruz. Eski sanayi, on bir Nisan stadyumu, eski hal pazarı ve emirganın olduğu saha, Yenişehir’deki Salı pazarı mevki Yeşildirek, Sinekli ve diğer gecekondu yerleşimlerinin kentsel dönüşüm projeleri Eyübiye’deki Osmanlı ve Selçuklu mahallelerindeki evlerin içinde besicilik problemleri Askeriyenin yerinin durumu vs bir çok problem, üretilmesi gereken, birçok yenilik ve yeni ufuklar, sürprizler, dev atılımlar. Alıştık ya Fakıbaba ile düşünülmeyenlerin yapılmasına.
 
 
Bilbordlarda bu ara başkanların beyanatlarını bol bol izliyoruz soma ile ilgili, miraçla ilgili, seçim teşekkürleri ve yapılması gerekenlerle ilgili. Birde medyada açılışlar falan. Kolları sıvanmış kayıtlar arıyor gözlerimiz, kürekli eller terleyen alınlar mesela. Facede buna benzer bir şey paylaşmıştım bazı arkadaşlardan hakkınızdır siz seçtiniz diye tepki aldım. Pişman değilim yine seçim olsa bu duruma sevinirim. Oy vermek nasıl ki görevimse uyarmak eleştirmek de bizim görevimizdir. Erkendir biliyorum ancak bu imkânlarla hızlı deparlar beklemekte Urfa’lının hakkıdır.
 
 
Belediye başkanlarımızdan ricam israfa biraz daha dikkat edilsin bir işçi fazla çalıştırabilecek paralarla bilbordları donatmak belediye evini gereksiz yere onarıma sokmak yerine Urfama fazladan bir çivi çakılsın en basiti yollara çeşmeler, etrafa büyük saatler, serinletici su üflemeleri vs malum sıcaktır Urfa’m. Bir hayvanat bahçesi ve güzel mesire yerleri. Bunlar basit şeyler ama yaz geldi mi arıyor gözlerimiz.
 
 
Hizmet binalarının bir an önce güzel belli başlı yerlerde yapılmasını ve başkanlarınızı sokaklarda görmek istiyoruz. Okulları ve diğer kamu kuruluşlarını da ziyaret etsinler istiyoruz. Dert dinlemekten korkmasınlar, üşenmesinler. Erkenden başlasınlar dolaşmaya, denetlesinler her bir yeri. Yeni ufuklar için diğer şehirleri ülkeleri gezsinler. Yapılması imkânsızlara oynasınlar. Çok şey istiyorum biliyorum ama dedik ya Fakıbaba alıştırdı bizi tek başına yaptıklarından fazlasını bekliyoruz. Herhalde hakkımızdır diyorum yanlış mıyım?
 
 
 
Saygılarımla… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49