TBMM”de oylanan ve 330”un üzerinde verilen destek ile kabul gören “Anayasa” değişiklik teklifi malumunuz olduğu üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmış ve halkın onayına sunulmak üzere 16 Nisan”da “Halk oylaması” yapılacak.
“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini” içeren 6771 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik yapılması hakkında kanun, 16 Nisan”daki halk oylamada ya toplumda kabul görecek ya da kabul görmeyecek.
Şimdilerde nereye gitsem, hangi sohbette bulunsam, hangi ortamda yer alsam 7”den 70”e bana “Halil bey, halk Evet mi der? Yoksa Hayır mı?” sorusu yöneltilmekte.
Doğrusunu isterseniz bu soru karşısında ne diyeceğini çoğu zaman bilemiyorum. Çünkü bu bir parti milletvekili seçimi değil! Bu bir belediye başkanlık seçimi değil! Bu bir Anayasa değişikliği ve bu konuda nihai karar tabi ki gerçek CUMHUR olan siz halkımızın…
Sonuç Evet mi olur, yoksa Hayır mı olur bilemiyorum ama şunun altını özellikle çizmek isterim ki, sonuç ne olursa osun kazananın TÜRKİYE olmasını gönülden arzı ediyorum.
Çünkü bugün inanın her zamankinden çok daha fazla birlikteliğe, kardeşliğe, sevgi ve karşılıklı saygıya ihyacımız var. Bunu kimse inkâr edebilir mi?
Ama ne yazık ki biz bugün gele geldiğimiz nokta “SEN SUCUSUN! YOK, SEN BUCUSUN!” olmuş…
Fikir ayrılığımız olabilir.
Düşünce özgürlüğümüz olabilir.
Birbirimizden farklı olarak düşünebiliriz…
Ama birilerinin ortaya çıkıp kendi düşüncesinde olmayanlar için “onlar şucular!” ya da bunun tam aksisi karşıt gruptan birilerinin ortaya çıkıp karşısındakileri “Sizler bucularsınız!” demeye asla ve asla hakkı olduğunu düşünmüyor ve kabul etmiyorum.
Bu ülke toprakları üzerinde, bu coğrafya da yaşayan bizler yani Türkü, Kürdü, Arabı, Çerkezi, Lazı, Zazası ve daha farklı kültür temsilcileri ile birlikte yaşıyor isek birbirimizi ne olur gelin her zamankinden çok daha fazla sevelim ve sayalım.
Karşıt fikirleri saygı duyalım.
Birbirimize inanalım ve içten olalım.
İnanın işte o zaman kazanan Doğusu, Batısı, Egesi iç Ana dolusu, Doğu Ana dolusu, Akdeniz”Karadeniz”i ile TÜRKİYE olmuş olur…
Kardeşliğimizin sözde değil, özde daha da pekişmesi dileği ile..
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49