Yeni bir dönemle bir beş yıla merhaba. Çalışkan bir başkanın ardından bir vali. Seçilmiş bir vali. Bürokrat bir seçilmiş.
 
 
 
       Yerel yönetimler malum olduğu üzere büyük oranda kişi ile anılır olumsuzluklar eleştirilir, bazen yerden yere de çalınır hatta lakaplarla anılır. Olumlu adımlarda ise halkın nezdinde baba lakabıyla anılır, özellikle Urfa’da.
 
 
 
       Yeni başkanımıza öncelikle yeni görevinde başarılar dileyerek, yeni görevi ile eski görevinin ortak ve farklı yanlarını irdeleyerek başlayacağını umuyor ve Allahtan sabırlar vermesini temenni ediyorum.
 
 
 
       Siyaset memuriyetten çok farklıdır. Siyasetçi olan yeni başkanımız Urfa gibi muhterem ve Urfa gibi zor bir ili tercih ettiği için pişmanlık duymadan hakkıyla görevinin üstesinden gelecektir umarım.
 
 
 
Urfa neden hoştur?
 
 
 
Samimidir insanı ve duygusaldır. Çabuk darılacağı gibi çabuk ta bağlanır. Mütevazıye de hayrandır ha.
 
 
 
Urfa neden zordur?
 
 
 
*İlk olarak az biraz azalmış olsa da feodal yapının sıkıcı baskıları.
 
*İkinci olarak kozmopolit bir siyasi ve demografik mozaiğe sahip olması.
 
*Karışık ekonomik yapı. (“Fakir ama ağa”ların çokluğu, zengin ama cömertlerin yokluğu.)
 
*Eğitimdeki başarı sıramız.
 
*Çözülemeyen trafik problemleri.
 
*Tarihi değerlerinin önemi.
 
*Tarım arazilerimizin korunması.
 
*Binaların kasvetinin şehri boğması.
 
*Sosyal alanların (eğitsel, spor, eğlence alanları, hayvanat bahçesi ve gerçek park alanları vb.)  yetersizliği.
 
*Realist Kültürel aktivitelerin kısıtlılığı.
 
 
 
       Daha belki birçok konuların sıralanabileceği bu durumun özü şudur. Yaşam kalitemize etki edilmesi. Bize yeni değerler katılması. Ne gibimi? Fakıbaba’nın lale meselesi gibi. O ekti kopardılar, o ekti kopardılar şimdi alıştı ya da öğretti diyelim Urfalıya çiçek sevgisini. Bu artı hanemizde daim kalır inşallah. Bunun gibi evlerimizin görüntüsünden tutunda yere tükürmemeyi öğrenene kadar tüm değerlerle yaşam kalitemizi arttırmada katkısı olacaksa ben o zaman yeni başkanımıza  daha fazla samimiyetle yakınlık duyarım. Zaten sokaklar temizleniyor ve zaten çiçekler her bir yanda. Zaruretleri az çok sağ olsun Fakıbaba oturttu yerli yerine. Gücünün tükendiği yerlerden devam etmesini bekliyorum bir Urfalı olarak. Askeriyenin yeri, Eski sanayi, Alım satım, Yeşil direk, Sinekli, Eyyübiye vs. birçok çözülemeyen düğüm bekliyor Sayın Güvenç’i ve bunun üstüne artı olarak yaşam kalitemiz ille de yaşam kalitemiz.
 
 
 
Çok şey mi bekliyoruz acaba….
 
 
 
Saygılarımla... 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49