Dün Urfa bir başkaydı.
Günün ilk saatlerinden itibaren Öğrenci servislerinin öğrencileri okula götürmek üzere klakson davetli sesleri ile uyandık. Herkeste bir telaş, her evde ayrı bir heyecan vardı.
Dokuz günlük uzun bayram tatilinin ardından mesai başladı.
Esnaf günü ilk saatinden itibaren dükkânını açtı. İşçi işine koştu. 9 günlük bayram tatili yapan 657 sayılı devlet memurum ise ne yazık ki her zamanki mahmurluğu ve isteksizliği ile işine ağır adımlarla gitti.
Gitti de ne oldu?
Gün boyunca o oda senin, yok bu oda benim diyerek memur amirleri ile müdürleri ile şefi ile bayramlaşıp durdu. 9 günlük bayram tatili ne yazık ki benim memuruma yetmemişti. Kurumlarda bayramlaşma olmasına karşın bayramlaşmaya gitmeyen, o güne önem vermeyen memur maalesef mesaiden çalmak adına dün tüm gün oda oda dolaşıp bayramlaşmaya devam etti. İşin en garibi ise bu oyuna amir ve müdürlerin de alet olmalarıydı. Odasına gelen çalışanlarına ‘arkadaşlar bayram dün itibari ile bitti. Herkes odasına, masasına dönsün. Bu soytarılık ta burada kalsın!’ diyebilseydi mesele yoktu. Ama benim amirim, müdürüm dün odasına gelen memurları ile bayramlaştı! Vatandaşın işi kimin umurunda!
Dün okullar açıldı.
Yollar daha günün ilk saatlerinden itibaren aşırı derecede kalabalıklaştı. Özellikle okula yeni başlayan öğrenci ve ailelerindeki heyecan görülmeye değerdi.
Kademeli, kıdemli okul müdürleri, müdür yardımcıları olmalarına karşın ne yazık ki sanki ilk kez okullu oluyormuşuz gibi sınıflarda eksiklikler diz boyu idi.
Ana sınıflarında yardımcı ablaların olmaması büyük sorun. Okul öncesi ana sınıfına gelen ve her bir sınıfta 30’a yakın öğrencinin olduğu sınıfta bir tek öğretmen ne yapabilir ki? Bunu bu ilin sözde var olan il milli eğitim ile ilçe milli eğitim müdürleri bilemiyorlar mı? Ya da bunun hesabını yapamadılar mı? 
İş para toplamaya, aile birliğine yardım konusuna gelindi mi maşallah herkesin aklı yerinde ama iş öğretmen, okul ihtiyaçlarına geldi mi maşallah herkesi sırra kıdem basıyor!
9 günlük uzun ve yorucu bir tatil döneminin ardından dün Urfa gerçekten güzeldi. Çarşı pazarda heyecan vardı. Esnafın biraz dahi olsa yüzü okulların açılması ile güldü. Servisler okullara tam doluluk oranı ile servis çektiler. Esnaf yeniden işine ve de müşterisine kavuşmasının mutluluğunu yaşadı. Kısacası dün Urfa güne bir başka başladı. Dilerim bu mutluluk, huzur ve sevinç hep devam eder.
Yeni eğitim ve öğretim yılının geleceğimiz olan çocuklarımız başta olmak üzere tüm eğitim camiasına hayırlı olsun.
 
Yeniden buluşmak dileği ile.. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49