Oto alım sitesinin kalkması gerekliliği yıllardır beklenen elzem bir durumdu. Daha öncede Urfa’nın uzun süreli gündemini işgal eden bu konu sevindirici gelişmelerle devam ediyordu.
 
Malum Cumhuriyet Caddesi, Yenişehir, Esentepe ve Karaköprü’nün çarşı ile bağlantısını sağlayan ana arterlerden biri. Bu caddenin trafiği çoğu zaman sıkıcı bir hal alıyor. Alım satımcı esnafının da zorluklar çektiği ve artık yetersiz kaldığı bu sitenin bu bölgeden çıkması gerekliliği herkes açısından hayırlı olacaktır. Özellikle kaldırımların olmaması yayalara tehlikeli olduğu için caddenin yayalarca kullanılamadığı görülmektedir.
 
 Göbeklitepehaber de gördüğüm son haber beni hem şaşırttı hem de duyarlılıklar ve sorumluluklar konusunun herkesçe sorgulanması gerekliliğini tekrar hatırlattı. Evren Sanayi ( güzel bir isim de bulunamadı hala…) ile Akçakale yolu arasında tahsil edilen arazi üzerinde düzleme çalışmaları yüksek gerilim hattının bağlı olduğu 1 elektrik direğine takıldı. Dedaş kendilerini ilgilendirmediğini ve hattın Toki’ye ait olduğunu söylemiş. Toki ise Dedaş’ın orada abonesi var demiş. Ne güzel, ülkemde ve özellikle Urfa’da elektrikle ilgili konularda hep tıkanıyor bürokrasi. Toki olsun dedaş olsun bu direği sahiplenmiyorsa yılkılıversin direk bakalım sahipleri çıkıyor mu çıkmıyor mu.
 
 Mesele idarenin yani valililiğin, belediyelerin, siyasilerin vs. Bu tür konuları gündeme bile gelmeden çözmeleri gerekliliğidir. Çünkü memleket bu basit konularda tıkanacaksa nasıl yol alabilir acaba. Siyasi yönden Urfa halkı elinden geleni fazlası ile yapmıştır. Ve şükür çok güzel şeylerde başlamıştır ancak bir türlü ivme çıkışa geçemiyor. Aksine hevesler hep yarım kalıyor. Tugayın yeri, eski sanayi, 11 Nisan stadının yeri neyi bekliyor. Özellikle bu stadın yeri, emirgan, gençlik sporun yeri yapılmayacaktıysa neden yıkıldı? Anlaşılan bu çirkin görüntü Urfalıya güzel bir miras olarak kaldı. Tarihi kalıntılar da çıkabilir belki. Neyse ki eski hal pazarında hafif te olsa yaprak kımıldamaya başladı.
 
Mahyalara, bilbortlara isim yazdırmak yerine, icraatlarla anılsak diyorum. Hem de hızlanarak mümkünse. Yeni şeyler de gelse. Yeni şeyler derken parklara sinekler için yapışkan şeritler koymak demiyorum. Ki ölmüş bu sinekler bir hayli çirkin bir görüntü sergilemekte iken böyle yenilikler değil de yapılması düğümleşmiş zor konulara çalışılmasını tavsiye ederim. Birkaç kilit konuyu arz edeyim hatta. İlki maliyenin karşısındaki geniş arazi, eski salı pazarı yeri, yeşildirek, bamya suyu, eyyübiye ve bazı başka mahallelerin kentsel dönüşümü vs.
 
Kolay olmayacağını bende biliyorum ancak büyük projelere atılan imzalar kalıcıdır.
 
Saygılarımla… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49