Boğazın en dar kıyısında yer alan bir kentimizdir Çanakkale.

10 ilçesi, 170 binin üzerindeki nüfusunun yanı sıra içinden Denizin geçtiği tek ildir Çanakkale.

Çelik ve Demir”in yanı sıra kurşunlara karşı et ve kemiğin mücadele verdiği yerdir Çanakkale.

Mavi ve Lacivertin yanı sıra Yeşilin bütünleştiği güzelliktir Çanakkale.

Sözün özü bir destandır Çanakkale.

Şehitler diyarıdır Çanakkale.

Perşembe günü Haliliye Belediyemizin davetlisi olarak soluğu onlarca Basın mensubu arkadaşım ile birlikte tarihimizin en kanlı mücadelesinin verildiği kan ve barut kokusunun halen hissedildiği Çanakkale”de aldım.

Havayolu ile başlayan, deniz yolu ile devam edip, karayolu ile nihayetlenen gezi kelimenin anlamı ile süperdi.

Bir yarım ada görünümünde olan Çanakkale”de düşman kuvvetlerine karşın sadece Çanakkale”li savaşmamıştır. Bu savaşta Urfa”lısı da, Mardinlisi de, Anteplisi de, Ankara”lısı da, Yalovalısı da, Kerküklüsü de, Bosna hersek”lisi de, Haleplisi de olmak üzere kısacası tüm ülke yer almıştır. Çelik ve Demire, yüksek donanımlı düşmanlara karşı yürekli imanla dolu olan inançlı şehitlerimiz hayatları pahasına buralarda var olma, ülkeyi ayakta tutabilmenin mücadelesi verilmiştir.

Şehitlerimizin son nefeslerini verdikleri toprakları incitmemek için inanın yürümekte dahi zaman zaman zorlanabiliyorsunuz. Çünkü attığınız her adında bir şehidimizin kanının olduğunu düşünmek bile insanı derinden yaralıyor.

Gözyaşları arasında Şehitlik başta olmak üzere yarım adayı tabir yerinde ise karış karış deneyimli rehberlerimiz eşliğinde hem de yer yer dualar ve tekbirler getirerek dolaştık, gezdik.

Onbinlerce insanımızın bu kutsal vatan uğruna yaşamlarını yitirdikleri Çanakkale başta olmak üzere Sarıkamış gibi kısacası tüm Anadolu”da ortaya konulan kahramanlık ve özgürlük mücadelelerinin verildiği tüm yerleri görmemiz gerekir diye düşünüyorum.

Bugün gerçekten günümüzde teknolojinin her türlüsüne sahip olabiliriz. Ama ya dün!

Yiyebilecekleri bir lokma ekmek dahi yok!

Giyebilecekleri bir kıyafetleri bile yok!

Ayakları çıplak!

Üstleri darmadağın.

Ama tüm bunlara karşın yürekli iman ile dop dolu şehitler…

İmkanınızın oluşması halinde her birinizin mutlaka Çanakkale”ye gitmenizi, o mücadelenin verildiği yarım adayı dolaşmanızı isterim. Zaten Haliliye Belediyesinin bugünkü hedefi de bu. Herkes Çanakkale”yi, o kahramanlık mücadelesinin verildiği toprakları mutlaka görmeli.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol”a böylesi bir imkanı Urfa halkı olarak bizlere sunduğu için sonsuz teşekkür ediyorum. Sanırım Ramazan ayının araya girmesi ile şimdilik bu tür Kültür gezisine mola verildi. Bayram sonrası yeniden başlayacağını ümit ediyorum. Dilerim bu tür proğramlarla tüm Urfa halkı buraları görür.

Tüm şehitlerimizi rahmet ve şükran ile anıyorum.

Mekanları cennet olsun.

Rahları şad olsun. Allah hepsine rahmet eylesin. (AMİN)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48