Kurban Bayramı geride kaldı. Bir kez daha mübarek Kurban Bayramlarınızı tebrik ediyorum. Allah’tan niyazım bir sonraki Kurban Bayramında yine bir arada olabilmemizdir.
Evet, Mübarek Kurban Bayramının ilk günü, henüz kurbanlar daha kesilmemiş iken ne yazık ki, Kutsal topraklardan acı haber ulaştı.
Yüzlerce Müslüman Mina’da yaşanan sıkışma faciasından dolayı yaşamını yitirmiş, yine yüzlerce insanımızda yaralanmışlardı. İnanıyorum ki, korkunç olayda yaşamını yitirenler tertemiz olarak Rablerine ulaşmışlardır. Ve yine temennim bir daha böylesi faciaların yaşanmaması ve Suudi yetkililerin bu tür organizasyonlara daha önem vermelidir.
Evet, dört günlük Kurban Bayramında Urfa’da acemi kasaplar bol bol hastanelik oldular. İl genelinde 100’den fazla acemi kasap ne yazık ki kendi kendilerini doğradılar!
Dört günlük bayramda siyasilerde adeta yaklaşan seçim öncesi kendi kendilerine mola verdiler. Partiler arasında bayramlaşmalar oldu. Ama CHP’deki bayramlaşma bana göre görülmeye değerdi.
İktidar olmamasına ve Urfa’dan Mecliste bir tek milletvekili bulunmamasına karşın Bayramın ikinci günü Urfa CHP’deki bayramlaşma düşmanı kıskandıracak güzellik ve özellikteydi. Urfa CHP’de bu güzelliğin yaşanmasında tabi ki en önemli etken listede ilk sırada yer alan Vedat Melik’in oluşu idi. Yaşanan coşku ve güzelliğe bir başka önemli katkıda tabi ki İl Başkanı Aziz Aydınlık, ilçe başkanları, Ali Ersöz ile birlikte diğer milletvekili adayları, kadın ve gençlik kolları ile birlikte partililerden oldu. Bunları da asla göz ardı etmemek gerekir.  
Evet, kurban bayramında CHP’nin iktidara, Urfa adına Meclise olan susamışlığına şahit oldum. İlgi o kadar büyük idi ki, inanın partililer parti ile binasına dahi sığmadı.
CHP’nin yanı sıra Büyükşehir belediye Başkanı öncülüğünde üç merkez ilçe başkanı birlikte halk ile bayramlaştılar. AKP, HDP ve MHP’de de bayramlaşmalar oldu. Ama saha da görev yapan Muhabir arkadaşlardan edindiğimi bilgilere göre coşkunun en az olduğu partinin MHP olduğunun altını çizdiler. Neden böyle oldu? Onu partililerin MHP il başkanına sormaları gerekiyor sanırım.  
Artısı ve eksisi ile bir Kurban Bayramı daha geride kaldı. Bayram geride kaldı fakat 1 Kasım da yapılacak olan erken genel seçim hızla kapımıza dayanmakta. Bugünden itibaren partiler ve adaylar tempolarını daha da artıracak ve vites yükselteceklerdir.
Tüm parti ve adaylara da bir kez daha başarılar temenni ediyorum. Kazananın URFA olması dileği ile.
 
Şen ve mutlu kalınız. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49