Başbakan ve AKP lideri Ahmet Davutoğlu ‘erken seçim olmayacak’ diyor.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’ta aynı görüşte. O da ‘erken seçim olmayacak’ diyor.
Diğerleri suskun bir bekleyiş içerisinde.
AKP kulislerinde konuşulan tek şey olası bir erken genel seçim. Kulislerdeki erken seçim olasılığını ilk dillendiren isim ise TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı olan AKP’nin önemli isimlerinden Mustafa Şentop.
Geçtiğimiz günlerde Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nde (ESAM) ‘Yeni Anayasa Arayışları’ konulu konferansa katılan Mustafa Şentop, ilk kez ‘Yeni seçim’ dedi.
Şentop, ‘Yeni seçim’ diye başladığı sözlerini ‘eğer uzlaşma komisyonu ile yeni bir anayasa yapılamazsa, seçim olur. O seçimde ortaya çıkacak Meclis tablosu ile yeni anayasa kolaylıkla yapılır’ dedi.
Evet, bundan bir süre önce böylesine önemli bir konuya dikkatinizi hatırlayacak olursanız dikkat çekmiş ve ‘Olası bir baskın erken genel seçime hazır olun’ demiştim. Ve yine o günkü yazımda AKP’nin 317 vekiline de dikkat çekmiş ve ‘eğer bu pazar günü baskın bir genel seçim olacak olsa inanın MHP ve HDP yüzde 10’luk seçim barajının altında kalır ve AKP tek başına bırakın 380, 400’ü, 400’ün bile üzerinde bir sayı ile mecliste tek başına her şeyi yapar’ demiştim.
İster inanın ister inanmayın.
Ülkenin gidişatı olası bir baskın erken genel seçimi göstermekte.
Aha şimdiden burada yazıyorum.
Bakın, dört partinin bir araya gelmesi ile başlayan yeni Anayasa görüşmeleri mutlaka tıkanacak ve güçlü olan (tabi ki AKP) ülke genelinde oluşturacağı algı operasyonları ile ülkeyi seçime götürecek ve iş bitecek.
Baskın seçim muhtemelen sonbaharda olacak. Bu seçimde AKP 400’ün çok üzerinde bir vekil sayısı ile mecliste istediğini yapacak ve muhalefet tarafında ise sadece CHP olacak. MHP ve HDP için ise ‘Allah rahmet eylesin’ demekten başka bir şey elden gelmeyecek.
 
Yeniden buluşmak dileği ile..
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49