Bir seçim geride kaldı.
Bugün sizlerle 30-Mart hisse senetleri'nin borsada işlem görmesi yani Seçim sonrası ortaya çıkan durumu Türk ekonomisi ve Şanlıurfa için, stratejik önem taşıdığı düşüncesiyle, sizlerle paylaşmak istiyorum:
Ruh kökünden dindardır.
Bunu her insanda, ruhun bedene hâkim olması yolunda olan başarılarda görürüz. İnsanın derinliklerinde, kendisinden vicdan muhasebesi yaparak, kahramanca bir davranış ve fedakârlık istenince onu vermeğe hazır bir ruh durumu vardır. İçimizde olan bu paylaşma duygusuna başvurulmadan ne olduğumuz bilinemez. Bir insandan iyilik ve fedakârlık isteme, onun en derin benliğine dönmekle olur.
Ruhun maddi ihtiraslardan temizlenme dileği bulunmayan yerde hiç bir ahlaki ve manevi ilham bulunmaz.
İmana göre uysallık ve disiplin bencillikten (Egoizmden) kurtulma vasıtasıdır. İnsan İman ile kendi derinliğine dalarak Allah'a doğru yükselme, yaşamın bütün güçlük ve çileleri arasında Allah'a yakınlaşma sırrını bulur.
30 Mart tarihine kadar hisse senetleri beş yıl borsada işlem gördü; zenginlikler ve iflaslar oldu. Bir meyve fidanı diktiğiniz zaman, ortalama 4-5 yıl sonra o ağaç, meyve ve oksijen verir, bir çocuğu okutup sanat okulunu veya üniversiteyi bitirip çalışmaya başladığı zaman, meyve ağacı gibi mutluluk, huzur ve meyveye başlar. Sezonluk ürünleri çok yıllık ürünlere tercih ettiğiniz zaman, beklediğiniz verimliliği alamazsınız.
Şimdi sizlere bir vatandaşlık görevi olarak soruyorum?
30 Mart hisse senetleri Borsası nedir?
Yeni seçilen yerel yönetim yöneticilerinin etrafını bencil ve anlık düşünce kültürüne haiz insanlar, dikkat ederseniz borsa da hisse senedi alma yarışma heyecanını yaşamaktadırlar. Borsada alacakları hisse senetleri (İhale vs. gibi işler) değer kazanması için, aracılar kanalı ile sürekli temas halindedirler. Bu tür faaliyetler de, jet hızı ile belirli makamlara gelme ve zengin olma stratejileridir. Türkiye genelinde, bazı yerel yönetim önderleri seçilmek için, 30 Mart borsasında hisse senedi alışverişi bayağı hareketli idi, bu hareketlilikte kimilerinin senetleri neredeyse sıfıra kadar düştü ve iflas eşiğine gelenler oldu, kimileri'nin de senetleri zirveye çıkarak pirim yaptı.
Haram işlere hem göz yuman, hem de yiyenlerin diktikleri ağaçlar meyvelerini borsada vermiştir. Nasıl meyve vermiştir? Faaliyetlerinden dolayı, kimileri kaza, bela, afat, hastalık, dert, haysiyet ve şereflerinin sıfıra inmesi, elde ettikleri haksız kazançların deşifre olması ve huzursuz olmaları demek, diktikleri ağaçların meyve vermesi demektir. Yani İlahi tecelli... O zaman, namuslu ve şerefli olmak isteyen ve riyakârlıktan uzak durup, seçim borsalarda haram kazanç elde etme ahlakından vazgeçmelidirler ki, Cenab-ı Allah tarafından saydığımız kaza, bela ve afetlerden korunup, halk tarafından da saygı ve sevgi görsünler.
Cenab-ı Allah'tan dileğim: Allah'a kulluk yerine, 30 Mart hisse senetlerine odaklananlardan cümle Yüce Türk İslam alemini muhafaza etsin.