AK Parti ülkemizde siyaset arenasında tek başına mücadele etmeye devam ediyor.
1 Kasım 2015 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimini sonucu ortada.
AKP yüzde 50 oy oranı ile tek başına iktidar.
Son 13 yıldır da durum böyle.
Bu Pazar günü milletvekili genel seçimi olsa sonuç nasıl olur?
AKP yüzde 50 olan oy oranını yüzde 60’ların üzerine taşır ve değil yeni ANAYASA yapmayı, BABAYASA yapacak güce ulaşmış olur.
CHP ana muhalefette yer alır.
MHP ve HDP ise ALLAH RAHMET EYLESİN!
Gelinen bu saatten sonra emekli Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski tabanca diye tabir edebileceğimiz birçok isimle bir araya gelip parti kursa bile AKP karşısında yapabileceği bir şey yok. Çünkü Abdullah GÜL ve arkadaşları o şansı 1 Kasım seçimleri ile tamamen kaybetmiş oldular.
Dün öğlen bir grup dosttum ile öğlen yemeğinde bir lokantadaydım.
15 kişiye yakın bir grup idik.
Oradan, buradan, spordan, havalardan, ilk yarı tatilinden sohbet edip durduk. Dikkat ettim ilk kez hiçbir arkadaşım, dostum, kardeşim siyasetin S’ine dahi dokunmadılar.
‘Hayırdır beyler. Siyasi düşüncelerinize ne oldu?’ diye sordum.
Tüm arkadaşlarımdan bu yönde en ufak bir çıt dahi yok.
Bu da insanlarımızın artık SİYASETTEN iyice soğuduklarını gösteriyordu. Günlük yaşamlarından siyaseti uzak tutmaya çalıştıklarına şahit oldum. Bir arkadaşım sadece, ‘Vallahi Halil bey. İnan akşamları evde televizyonda haberleri bile izlemiyorum. Kızımla birlikte çizgi filmi izliyorum. İnan bu sağlığıma genel olarak katkısı daha olumlu olmakta’ dedi.
Diğer arkadaşlarımda Haberler ve özellikle siyasi haberlerden uzak durmaya çalıştıklarını anlattılar.
Evet, toplumun büyük geneli bugün ülkemizde siyasetin geldiği noktadan hiç de hoşnut değil. Kimse ortaya konulan tablodan memnun değil.
Ama çarşı pazardaki Fatma abla, Ayşe teyze ile Ahmet ve Mehmet efendinin de söyledikleri gibi, ‘iyi tamam da AKP dışında hangi partiye oy verelim ki? 7 Haziran’da CHP, MHP ve HDP’ye bu halk bir şans verdi. Ama kullanamadılar. Artık bu saatten sonra bir şey değişmez!’
Evet, Türkiye’nin ciddi bir siyasi revizyona ihtiyacı var. Güvenilir, inanılır, peşinden koşulacak yeni bir yüze, yeni bir vitrine, yeni bir oluşuma ciddi olarak ihtiyacımız var.
Bu değişim başta da dediğim üzere Abdullah Gül ve çevresindekiler ile de olmaz. Daha yenilikçi, güvenilir ve vizyonu olan bir oluşuma ihtiyaç duyulmakta.
Bu değişim olur ise yarınlar AKP için sıkıntılı günler olur demektir. Aksi taktirde AKP için yüzde 50, 55, 65 hatta 70’ler bile demek olacaktır.
Çünkü bugünkü CHP, özellikle de MHP ve HDP ile yol yürünemeyeceği bir gerçek.
İnanır ya da inanmazsınız!
Katılır ya da katılmazsınız!
Ama benim şahsen düşüncem ve inancım böyle.
Yeniden buluşmak dileği ile..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49