Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül 250 gözaltı mehmet yılmaz calısır cadır

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da isodun serüvenine bir yenisi daha eklendi!

Kentte 'Urfa isotu' olarak adlandırılan yeni mahsul pul biber, tezgahlardaki yerini aldı. İlkbaharda ekilen, bakım ve sulamasının ardından Ağustos ayın sonlarında doğru hasat edilmeye başlanan isot çeşitli aşamaların ardından tezgahlara geldi. Başta çiğköfte, lahmacun, ciğer kebabı olmak üzere hemen hemen her yemekte kullanılan Urfa isotu, kentte en çok kullanılan baharatların başında geliyor. Geçen yıl 180 liraya satılan ev yapımı Urfa isotu, bu yıl 250 ile 350 lira arasında satışa sunuluyor.

Tarihin sıfır noktası olarak adlandırılan Şanlıurfa, Türkiye’nin en renkli illerinden biri. Sokaklarında, çarşılarında dolaşırken, yüzlerinde yaşamlarına dair ipuçları bulunuyor. Karaköprü ilçesine isot yapan bir vatandaş isotu kurutacak yer bulamadığından isotu lüks aracın üzerine kuruması için Güneş’ bıraktı. Lüks aracın ütünde isot gören vatandaşlar” Şanlıurfa'da isodun serüvenine bir yenisi daha eklenmiş” diye esprileri yapmaya başladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49