İnanır ya da inanmazsınız.
 
Sizlerin bileceği bir iş tabiî ki. Ama aha buradan yazıyorum. TBMM”deki “dokunulmazlık” operasyonlarının hemen akabinde baskın bir ara seçim var.
 
BEŞTEPE”nin Başkanlık ısrarı ortada.
 
AKP”nin buna karşın Başkanlık ve yeni Anayasa ile ilgili çalışmaları da ortada.
 
Tüm bunlara karşın Analı, yavrulu muhalefetin içinde bulundukları durumlarda malumuz.
 
Bu iki konudaki sorunu gördükten sonra gelelim asıl konumuza. Yani olası bir baskın ara seçim meselesine.
 
Dokunulmazlıklar meselesine karşın AKP”nin kararlılığı ortada. CHP ve MHP”de buna “Evet” demekte. Büyük olasılık ile HDP”li vekillerin dokunulmazlıkları kaldırılacak ve akabinde sorgulama, mahkemeler ve malum sonlar.
 
Bugün TBMM”de 550 milletvekili bulunmakta. 55 tane Milletvekili istifa ya da buna benzer nedenlerle vekillikleri düşse al asana baskın ara seçim.
 
İşte AKP şimdi buna yani ara seçime hazırlanmakta. Bugün AKP”nin mecliste yeni Anayasa için 17 vekile ihtiyacı var. İddia ediyorum, yarın ara bir seçim olsa bırakın 17”yi, 37”yi bile rahatlıkla bulur.
 
Neden?
 
Çünkü tüm gelişmeler, hesaplar bunu açıkça ortaya koymuşta ondan.
 
Bu Pazar erken genel seçim olsa MHP ile HDP yüzde 10”luk seçim barajı altında kalır. Geriye AKP ile CHP kalır. Muhtemelen HDP bazı yerlerde bağımsız adaylar ile yarışır ama nefesi 20”nin üzerine bile çıkamaz.
 
MHP”de olası bir liderlik değişimi işin rengini değiştirebilir. Ama bunun ötesinde sonuç AKP”liler için yeni bir zafer, muhalefet için ise yıkım demek olacaktır.
 
Partililere tavsiyem olası bir baskın ARA SEÇİME hazırlıklı olmalarıdır. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49