Urfa!
Tarih ve kültür şehri!
Peygamberler kenti!
GAP’ın başkenti!
Göbekli tepe’nin Ana Vatanı!
Müziğin diyarı!
Mutfak lezzetlerinin eşsiz mekânı!
Urfa’nın sokakları, bağrında bulundurduğu eşiz özellik ve güzelliklerin yanı sıra kendisine has sayamadığım ayrıcalıkları da bir tarafa.
Üç gün önce Başbakan Ahmet Davutoğlu, 9 maddelik ‘Turizm eylem’ planını kamuoyu ile paylaştı.
Başbakan konuşmasında, Antalya’dan başlayıp İstanbul, İzmir, Muğla’ya uzanıp Mardin’de işi nihayetlendirdi.
Bana göre Başbakan’ın turizm konusunda unuttuğu en önemli kentlerden bir tanesi URFA’dır.
Neden?
Çünkü Urfa turizm ve tarih bakımından çok önemlidir de ondan.
Ama ne yazık ki, Urfa’yı yerli ve yabancı turizm konusunda yeterince tanıtamadığımız inancındayım.
Bunda medya olarak bizim de eksikliğimiz ve sorumluluğumuz var! Vilayetinde, Belediyenin de, il turizm müdürlüğünün ve STK’larında olumsuzluklara katkısının olduğunu unutmamalıyız.
20 Temmuz 2015 tarihinde Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde patlayan ve 33 canın yaşamını yitirdiği olaydan sonra Urfa’da ne yazık ki, iç turizm bile bitmiş oldu.
Bugün Urfa’nın her bir şeyini bir tarafa bırakalım.
Sadece Balıklı göl ve kutsal Hz. İbrahim (a.s.) makamını ele alalım. Ve buna bir de Göbeklitepe’yi ilave edelim.
Üç dün içinde kutsal olan Hz. İbrahim (a.s.) makamını ne denli iç ve dış turizmde değerlendirebiliyoruz?
Mardin’in ne yazık ki bir kilisesi ve iki mahallesi bile dünya turizminde, Türkiye’nin tanıtımında ön plana itilirken böylesine önemli ve kutsal bir makama sahip olmamıza rağmen biz elimizdeki altın fırsatı kullanamıyoruz.
Zararın neresinden dönülse kardır misali ile hareket etmeliyiz. Urfa’nın bu özelliklerini mutlaka ön plana çıkartmalı ve Urfa’yı bacasız fabrika olarak nitelendirdiğimiz yerli ve yabancı turizmi hareketlendirmeliyiz.
Bunda en başta Ankara’da bulunan 12 vekilimiz olmak üzere Valinin, medyanın, turizm müdürlüğü ile STK ve kısacası tüm URFA’lılar olarak bizim en öncelikli görevimiz olmalıdır. URFA’yı kutsallığı ve tarihin ilk beşiği olması hesabı ile İNANÇ TURİZMİ konusunda mutlaka değerlendirmeliyiz.
Temennim başta Hükümet olmak üzere Turizm Bakanlığının bu konuda etkin olması ve turizm konusunda tarih ve kültür şehri olan URFA’yı üvey evlat olarak listede değerlendirmemesidir.
Yanılıyor muyum? 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49