Ufukta erken genel seçim var.
Kimin umurunda?
Tabi ki Urfa’da yüzde 80 oy seviyesinde olan AKP’nin.
Kimin umurunda değil?
CHP. MHP ve HDP’nin.
AKP bu hafta sonu seçim olacakmış gibi harıl harıl çalışmakta. Mahalle toplantıları, kadın kollarının buluşmaları, Akgençliğin bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi, teşkilat buluşmaları, örgüt çalışmaları ve daha neler? Neler?
AKP’den daha fazla çalışması gereken üç muhalefet ise ortalıkta yoklar.
Ortalıkta yoklar deyince aklıma geldi.
İşte size acı fakat ortada olan bir gerçek.
CHP Karaköprü gibi bir ilçede Allah aşkına ilçe binası nerede?
Bana nüfusu 200 bine merdiven dayamış olan ve yakın gelecekte Urfa’nın en fazla seçmeninin olacağı Karaköprü’de CHP’nin ilçe örgütünün nerede olduğunu söyleyebilecek birisi varsa lütfen bir adım öne buyusun!
Durun ben söyleyeyim.
CHP Karaköprü ilçe teşkilatının bürosu Haliliye ilçesinde.
Evet, yanlış okumadınız!
Karaköprü’de nedense bir tek daire, iş yeri, dükkan ilçe adresi için kiralayamayan, bulamayan(!) CHP Haliliye ilçesinde.
CHP il Başkan Aziz Aydınlığın(!) bu durumdan haberi var mı? Bilemiyorum ama şimdi size sormak istiyorum. CHP bu anlayış ile Urfa’da ne kadar başarılı olabilir?
Karaköprü’den ne kadar oy getirebilir?
Urfa’nın üç önemli ilçesine bakalım.
Üç partinin ilçe teşkilatlanmalarına bakalım.
Çoğunun nerede olduğunu kendi partilileri bile bilememekte?
Dün ve bugün olmalar gereken yerlerde olup halkın içinde siyaset yapmaları gerekenler ne yazık ki bugün ortalıkta yoklar.
Yarın sürpriz bir erken ve baskın seçim kararı alınacak ve akabinde CHP, MHP ve HDP dostlar alışverişte görsünler anlayışı ile daha da önemlisi ayıp ve dedikodu olmasın diye sözde bürolar acilen kiralanacak ve ‘işte buradayız’ denilecek.
İyi ama iş işten çoktan geçmiş olacak zaten.
AKP tabir yerinde ise bir kez daha atı alıp hızla ÜSKÜDARI geçmiş olacak. Diğerleri ise arkadan gelebilmek için hazırlanacaklar ama iş işten çoktan geçmiş olacak.
Bugünkü bu tablo ile olası bir baskın erken genel seçimde TBMM’ne sadece AKP ve CHP seçim barajnı aşıp girebilmiş olurlar. HDP ve MHP seçim barajının altında kalırlar. Yok eğer, HDP yine Bağımsız adaylar maceransa döner ise belki Meclise 20 civarında bir vekil ile dönebilir. MHP’de lider değişimi yaşanmaz ise durumu kritik. Yok, eğer Büyük kurultay olur, tabandan başlayıp tavana doğru devam eden hareketlenme başarılı olur ise o zamanda AKP’nin tüm hesapları bozulur ve MHP oy patlaması yaşar.
İnanır ya da inanmazsınız!
Kabul eder ya da etmezsiniz!
Ama şimdilik siyasette Urfa’nın genel hava durumu ne yazık ki böyle. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49